Bemehet-e a tulaj a bérbe adott lakásba a bérlők jelenléte ÉS tájékoztatása nélkül?
HELP!szerintetek a főbérlőnek/tulajnak joga van bemenni a bérlő tudta és tájékoztatása, sőt JELENLÉTE NÉLKÜL AZ ALBÉRLETBE? a tulajról van szó, aki most "kedvesen" meglátogatta a lakásunk, ahol minden értékünk van és úgy szólt róla h pár órával előtte, mikor mind2en dolgozunk...párom úgy kéreckedett el sürgősen a m.helyéről... (...+kutya van a lakásba...) nem az az alap h 1-2 nappal előtte szólunk, és ott van a cuccok tulaja??
A konkrét helyzet: 11 körül hívta páromat h mennének be olyan fél6 körül megnézni a vevővel a lakást. párom 17ig én meg 17.30ig dolgozom... mondtuk neki ezt h tegyük át máskorra v este 7re legalább, majd 13kor mondta telefonon h jó akkor lemondta a vevőt, majd ordibálni kezdett h ő márpedig bemegy a lakásába és lecsapta a telt... mondtam páromnak h menjen azért haza délben, női megérzés... erre páromtól jön az sms 17kor h ott vannak a vevővel!!! hát azé... egyikünk se ért volna haza plusz közölte h nem is jönnek akkor végül... erre még ő morgott h nekünk ez nem tetszik merth övé a lakás...
sztem ez nem normális... azóta elköltöztünk még rá 2 napra onnan azonnal! csak érdekelnének a vélemények...
Nekem ki van adva a lakásom.
Ha át akarok menni, megbeszélem velük az időpontot. Megkérdem mikor mehetek.
És nem szokásom odamenni ha nincsenek otthon.
Mondjuk én sem örülnék ha a lakásomba itt mászkálna valaki és nézegetné a cuccaimat mikor nem vagyok itt.
Hiába övé a lakás, amíg bérled tőle, addig az a te személyes intim területed, ahová ő - kivéve nagyon ritka és sürgős, indokolt esteket - csak a te tudtoddal és jelenlétedben mehet be. Szép is lenne, ha amíg te dolgozol, ő mondjuk átmenne tv-zni vagy éppen arra járva felugrana WC-re :=).
Joga van bármikor pl. ellenőrizni, hogy rendeltetésszerűen használod a lakást, de ennek időpontját is előzetesen egyeztetnie kell veled.
Egy kis apróságot elfelejtettel közölni: van-e bérbeadási szerződés?
Ha nincs, (tehát "feketén" laktok ott,) akkor nem sokat tehetsz, mert hivatalosan a saját tulajdonával azt csinál, amit akar!
Ha van szerződés, akkor a szerződés lejártáig a bérlő jelenlétében is csak akkor mehet be, ha a bérlő arra engedélyt ad! Ha ennek ellenére mégis bemegy, birtokháborítást követ el, amit büntetnek! Volt is ilyenre példa, a bérlő nem fizette a bérleti díjat, ezert a tulaj bement hozzájuk, (a bérlő nem volt otthon). El is ítélték magánlaksertésért!
Ez tipikusan egy olyan dolog, amit a szerződésben rögzíteni kell.
Ha olyan felelőtlenek voltatok, hogy nem írtátok bele, akkor csak előzetes bejelentés után, tanúk jelenlétében, mert különben jogosan mondhatja az albérlő, hogy ezt meg azt ellopta a tulaj.
előző albérletemet én is ezért mondtam fel,a bácsi kérdezés nélkül jött,mutogatta mindenkinek,meg még fényképeztek is...az én dolgaimat...és csodálkozott hogy leléptem ugy hogy nem vártam ki az 1 hónapot se...
mostani albérletben a tulajnak kulcsa sincs a lakáshoz,ő kérte hogy cseréljük le a zárat,nehogy az előző lakó bejöjjön ha másoltatott pótkulcsot az eredetieken kivül...a tulaj nem kapott kulcsot,jön havonta 1x a befizetett csekkekért meg az albérleti dijért,és kész...
1x volt aki meg akarta nézni,előre szolt 2 nappal,hogy mondjak időpontokat amikor ráérek,mert jönnének...
11:39-esnek!
A szerződésetek határozott, vagy határozatlan idejű?
Nehogy az utcára kerüljetek, vagy esetleg díjat emeljen!
("az, aki itt volt, többet fizetne")
határozatlan idejű,de nincs hirdetve már eladásra se,mert fele annyit se adnának érte mint 3-4 éve,csak egyik munkatársa nővére nézte meg,de ő se fizetne érte 3 millionál többet (35m2 észak magyarországon,de jó helyen,6ot ér kb),van a tulajnak több lakása,de nem ebből él
11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!