Hány fok van nálatok jelenleg a házban, lakásban?
"Az kizárt, hogy 28 legyen kint hajnalban. Szerintem ma az országos hajnali csúcs valami 24 körül lehetett. Valószínűleg olyan helyen van a hőmérőd, ahol a ház sugározza rá folyamatosan a meleget."
Szabványos tányéros árnyékolóban van, 2 m magaságban, mindentől a lehető legtávolabb. 8 évig dolgoztam az akkori OMSZ-nál...
De akkor tessék! Hogy szerinted mi van az egy dolog, ezek ma reggel 6 órási mért adatok. Valóban a térképen 27 fok van jelölve nálunk. Viszont a hivatalos állomás bőven a városhatár táblán túl, kint a pusztában van. A városi hősziget effektus ezek szerint +1 fokot tett hozzá.
13
Oké, tévedtem. Szörnyű helyen laksz. :)
Én ugyan nem magam mérem, de 3-an nyomják a városból az Időképre, és idén valami 23 fok volt a napi minimumok maximuma. (Alföld északi határa, nem fagyzug.)
Most 31, nap közben 32.
Tízemeletes szigetelés nélküli panel, 3. emelet.
Idén 33 fok volt bent a rekord. Korábbi években még sosem mértünk 33 fokot, minden évben max. 32-ig emelkedett a hőmérséklet nyáron a lakásban, idén volt először, hogy megdöntöttük a rekordot a 33 fokkal a lakásban.
Egy szobában van klíma, ott 25-öt szoktunk csinálni, de ha kilépünk onnan, akkor pusztulat az egész lakás. Mint a pokolban.
Van itt a gyakorin egy válaszoló, nem tudom a nevét, de ő szokta írni az ilyen hőmérséklettel meg kánikulával kapcsolatos kérdésekre, hogy a '80-as években ha 2-3 napig folyamatosan 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet (kint az utcán), akkor mindenki ájuldozott, hogy mekkora kánikula van. Ma meg, ha a 3 hétig tartó 38-40 fokok után jön egy 30 fokos "lehűlés", akkor azt hidegfrontnak nevezzük.
És milyen igaza van.
Ahogy te is mondod. Egy egyhetes 28 fokba bele akartunk halni a lakásban 10 évvel ezelőtt, ma meg simán van 33 fok hosszú heteken, hónap(ok)on keresztül.
Nálunk most perpill. 27,8. A légkondis szobában (légkondi nélkül, szellőztetve). A többi helyiségben ami a napos oldalon van: 30,5 C fok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!