Min. hány nm² lakás az ideális egy egyedül élő ember számára?
Nekem legalább 30+nm kellene, egy hálószoba, egy nappali-konyha, meg fürdöszoba.
Persze lehet jóval kisebben is élni, csak nem lenne komfortos. (Egyetem alatt volt 9 nm.es "lakásom" is, de nem volt túl ideális)
Minimum 30. Éltem ekkora garzonban. Teljesen jó volt maga az élettér. Csak tárolóhely hiányzott még pluszban. Erkélye is volt, így volt kinti tér is.
De ez tényleg a minimum, kb. 50 körül már nagyon kényelmes.
Szerintem 40-45 körül. Ebbe már jó elrendezés esetén belefér egy nagyobb nappali, egy nem csak olyan pici háló, hogy kb. rá kelljen az ajtóból ugrani az ágyra, egy ebédlőasztalos sarok és még némi raktározásra alkalmas terület is.
A legfontosabb szerintem az, hogy a (nem amerikai konyhás) nappali mellett legyen egy külön hálóhelyiség, akármilyen pici is. Ugye nagyon sok panel tudja hozni ezt 35 nm-en, bár ott a háló elég kicsi, és enni is kb. csak a nappaliban lehet.
Igényesség, rokonság, baráti kör kérdése.
ha igényes vagy, akkor 70-80 nm mindenképp. Nem részletezem, mert nem élhetsz úgy mint én. Mindenki a maga ízlése szerint.
szeretem a nagy teret. Két helyiség nagyon fontos...a fürdőszoba(min.15nm), és az ebédlő...itt el kell férnie egy legalább 12 fős asztalnak, még akkor is,ha egyedül vagyok...a konyha ha ehhez csatlakozik, akkor elegendő 20nm...még egy hálószoba, egy vendégszoba, és megvan a 80 nm.
4-es: "ha igényes vagy, akkor 70-80 nm mindenképp" - ez így elég nagyépű. Még magadnak is ellentmondasz, miszerint "Igényesség, rokonság, baráti kör kérdése" - és ez utóbbi már sokkal közelebb áll az igazsághoz.
Nem hiszem, hogy igénytelen az, akinek elég egy 4 fős asztal... Én pl. nem is egyedül élek, de SOHA nem volt szükségünk nagyobbra, mint a 6 fős ebédlőaszalunk... Mint ahogy vendégszobára sem volt igényünk soha, de ettől még nem vagyunk igénytelenek, egyszerűen soha nem merült fel, hogy beengedjünk a privát szféránkba olyan mértékben bárkit, hogy itt aludjon.
7+
Bár mondhatunk csak 20-at, mert sok a bútor és minden falrész le van foglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!