Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Alföld vagy Dunántúl, szerinte...

Mansour kérdése:

Alföld vagy Dunántúl, szerintetek melyik jobb?

Figyelt kérdés

Alföldi vagyok, de kezd elegem lenni belőle. Régebben inkább a hegyekbe vágytam, de most már leginkább a dombos dunántúli tájon érzem otthon magam.

Ki hogy érzi, melyik a jobb a környezet, az élhetőség és az emberi mentalitás szempontjából?

2024. jún. 12. 14:19
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ahol most élek, pont az zavar, hogy az emberek egymás életét figyelik, sokan nem nézik jó szemmel, ha valaki elzárkózik. Kertes házaknál jellemzően csak drótkerítés van a szomszédok között, sokan az utca felé is elég nyitottan élnek. De ettől még sajnos nem valami segítőkészek. Az Alföldön is van egy-két kisváros, ahol a magas, átláthatatlan kerítések/sövények dominálnak, az utca felé gyakran téglafal a kerítés. Ez nekem szimpatikus, szerintem az a normális, ha a szomszédok és az utcán járók nem látnak bele az ember életébe. És úgy vettem észre, az ilyen városok jobb módúak is. A Dunántúlon ez jellezmőbb, vagy ott is csak helyenként van ilyen?
2024. jún. 13. 16:01
 12/12 anonim ***** válasza:
36%

Szerencsés vagyok, az Alföldön születtem, Dunántúlra költöztünk, egy tanyára, majd gimibe városba jártam, katona voltam Budapesten, de ez sem

volt egy zárt dolog, napi 400km-t vezettem, laktanyában szinte csak aludtam!

még a gimiben szereztem segédmotor vezetői engedélyt, amit úgy próbáltam ki, hogy elmentem Debrecenbe egy Panni robogóval de 19 éves koromig bejártam az országot, majd szőrt-szőrért elcseréltem egy oldalkocsis ÍZSRE, amivel már nagyobb túrákat tettem, inkább céllal, arborétumok, fűrdők, múzeumok, várak csodálatos találkozások emberekkel, majd egy rokonnal szürke komárral!!! Aztán építkeztem a Velencei-tó partján, 29 éves koromig a munkahelyen vettünk közösen egy autót és a hétvégeken ismét jöttek a nagy kirándulások, örömet okozva, postás, kézbesítőnek, egy az alföldről Dunántúlra került kollégának, majd egy erdélyi körút az autó árából!!! Megnősültem az alföldről, majd a fiunkat Berettyóújfaluban műtötték, egy év munkahely az alföldön, megszületett a kislányunk,

visszajöttünk a Dunántúlra, gyerekek kirepültek, szó szerint, a fiú

Angliába, a lány New-Yorkba, Látogattuk Őket, három hónap itthon, három

Angliában, három Amerikában, voltam a NASA-nál, az új csücskös felhőkarcolóban, voltam Miamiban, láttam anyahajót, láttam az óceánon Északkorea felé vonuló konvojt (17 hajót), feltaláltam egy motort, ami senkit sem érdekelt, miközben a kisgépek sorban zuhannak le, minden fődíjat a kukába dobtam, most egy panelban vegetálunk, amit egyszerűen csak szocotthonnak nevezek!!!!!!!

Akarsz ilyen életet, indulj el bárhová, gyűjtsed az élményeket, amikor

Kétegyházi nénikékkel beszélgettem a strandon, azt mondták a világ végéről jöttek, de van egy gyönyörű traktor múzeumuk, tettem hozzá!!!

Lillafüreden lestoppoltam egy buszt, fizetem a mésztufa barlangba a

jegyüket, mert csak csoportot vezettek, így került 20 Ft-ba, a felnőtteknek, (kísérőknek ingyen)!!!!!

2024. aug. 10. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!