Alföld vagy Dunántúl, szerintetek melyik jobb?
Alföldi vagyok, de kezd elegem lenni belőle. Régebben inkább a hegyekbe vágytam, de most már leginkább a dombos dunántúli tájon érzem otthon magam.
Ki hogy érzi, melyik a jobb a környezet, az élhetőség és az emberi mentalitás szempontjából?
Hát, ezt csak az tudja megmondani, aki élt mindkét helyen. Én csak a nyugat dunántúlról tudok nyilatkozni. Vannak errefelé szép hegyes-dombos részek, némi erdővel, túrautvonalakkal, kilátókkal, stb. Szóval túrázni jókat lehet (Ság hegy, Kőszegi hegy, Pinka folyó térsége, Zalai dombvidékek, stb.).
A hangulat, élhetőség megoszló, sokan Ausztriába járnak dolgozni főleg Vas és Győr megyéből, Zalából nem annyian. Ingatlan szempontjából vannak jobb és rosszabb részek. Sok mindent felvásároltak az utóbbi időkben, de immel-ámmal azért még lehet találni.
Hogy az Alföld milyen, fogalmam nincs, sose jártam arrafelé.
"mindenhol lehet depressziós is az ember, ha mondjuk utálja a munkáját vagy összeveszett a párjával"
Ez teljesen igaz, de nem is úgy gondoltam, hogy a lakóhely megváltoztatása mindent megold. Adhat viszont egy pozitív lökést, és ha van az embernek lehetősége, akkor miért ne költözzön oda, ahol legjobban érzi magát? Ez persze teljesen szubjektív, de azért kíváncsi lennék mások véleményére is (akár szubjektív, akár objetív), akinek van tapasztalata mindkét országrésszel kapcsolatban.
Tudom, hogy egészen különböző tájegységek és élhetőségi viszonyok vannak a Dunántúlon belül is. Igazából egy általános képet szeretnék kapni, az Alfölddel összehasonlítva, ha lehet ilyet egyáltalán. Aki élt mindkét helyen, annak a véleményét szívesen hallanám.
A Balaton-felvidéket és Pécs környékét ismerem kicsit jobban, de azokat is csak turistaként. Az ott élők véleménye is érdekelne. Azt nagyjából be tudom határolni, hogy hol vannak a legjobb, és hol a legrosszabb környékek, szóval ez a része kevésbé érdekel.
"Na de mentalitás szempontjából sokszor ez pont nem jó."
Ezt hogy érted, kifejtenéd kicsit bővebben?
A többivel egyetértek, a tájékozódás, átgondolás már folyamatban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!