Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Alföld vagy Dunántúl, szerinte...

Mansour kérdése:

Alföld vagy Dunántúl, szerintetek melyik jobb?

Figyelt kérdés

Alföldi vagyok, de kezd elegem lenni belőle. Régebben inkább a hegyekbe vágytam, de most már leginkább a dombos dunántúli tájon érzem otthon magam.

Ki hogy érzi, melyik a jobb a környezet, az élhetőség és az emberi mentalitás szempontjából?

jún. 12. 14:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Hát, ezt csak az tudja megmondani, aki élt mindkét helyen. Én csak a nyugat dunántúlról tudok nyilatkozni. Vannak errefelé szép hegyes-dombos részek, némi erdővel, túrautvonalakkal, kilátókkal, stb. Szóval túrázni jókat lehet (Ság hegy, Kőszegi hegy, Pinka folyó térsége, Zalai dombvidékek, stb.).

A hangulat, élhetőség megoszló, sokan Ausztriába járnak dolgozni főleg Vas és Győr megyéből, Zalából nem annyian. Ingatlan szempontjából vannak jobb és rosszabb részek. Sok mindent felvásároltak az utóbbi időkben, de immel-ámmal azért még lehet találni.

Hogy az Alföld milyen, fogalmam nincs, sose jártam arrafelé.

jún. 12. 15:39
 2/12 anonim válasza:
92%
Tényleg nehéz lenne válaszolni úgy, hogy az ember nem élt mindkét helyen. De annyit el tudok mondani, hogy a Dunántúl egész szuper hely.
jún. 12. 15:52
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem ettől függ. Én a gyerekkorom jó részét az Tiszánál töltöttem a laposon, most meg a Dunánál lakom a hegyekben és erdőben :) Mindkettőben van sok szép, de ettől még mindenhol lehet depressziós is az ember, ha mondjuk utálja a munkáját vagy összeveszett a párjával.
jún. 12. 16:45
 4/12 A kérdező kommentje:

"mindenhol lehet depressziós is az ember, ha mondjuk utálja a munkáját vagy összeveszett a párjával"

Ez teljesen igaz, de nem is úgy gondoltam, hogy a lakóhely megváltoztatása mindent megold. Adhat viszont egy pozitív lökést, és ha van az embernek lehetősége, akkor miért ne költözzön oda, ahol legjobban érzi magát? Ez persze teljesen szubjektív, de azért kíváncsi lennék mások véleményére is (akár szubjektív, akár objetív), akinek van tapasztalata mindkét országrésszel kapcsolatban.

jún. 12. 17:08
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Most ez attól függ, mit értesz Dunántúl alatt. Azért más egy Balaton-felvidék meg más egy déli cigánytelep.
jún. 12. 19:23
 6/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy egészen különböző tájegységek és élhetőségi viszonyok vannak a Dunántúlon belül is. Igazából egy általános képet szeretnék kapni, az Alfölddel összehasonlítva, ha lehet ilyet egyáltalán. Aki élt mindkét helyen, annak a véleményét szívesen hallanám.

A Balaton-felvidéket és Pécs környékét ismerem kicsit jobban, de azokat is csak turistaként. Az ott élők véleménye is érdekelne. Azt nagyjából be tudom határolni, hogy hol vannak a legjobb, és hol a legrosszabb környékek, szóval ez a része kevésbé érdekel.

jún. 13. 11:01
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
Nyilván inkább Dunántúl mint az Alföldön.
jún. 13. 11:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Dunántúl összességében fejlettebb országrész. Na de mentalitás szempontjából sokszor ez pont nem jó. Mindkettőnél lakhatsz szép helyen vagy egy lepukkant telepen vagy autópálya, pályaudvar, gyártelep stb. mellett. Menjél sokat kirándulni, aztán költözz oda, ami tetszik - némi ésszel átgondolva, lesz-e ott munkád vagy mennyire szakítod meg a kapcsolatot rokonokkal, barátokkal.
jún. 13. 14:17
 9/12 A kérdező kommentje:

"Na de mentalitás szempontjából sokszor ez pont nem jó."

Ezt hogy érted, kifejtenéd kicsit bővebben?

A többivel egyetértek, a tájékozódás, átgondolás már folyamatban van.

jún. 13. 14:23
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sokan települnek be a fejlődő helységekbe, agglomerációkba (Budapest vagy az ausztriai határ tipikus), kevésbé ismerik egymást az emberek, kevésbé nyitottak. Persze ezt valaki pont szereti, meg szintén egy általánosítás, nem mindegy, hogy falu vagy nagyváros és egy-egy kisközösség is lehet igen gyűlölködő akár, de azt tapasztaltam, hogy Kelet felé "normálisabbak", segítőkészebbek az emberek, Nyugatra inkább a mindenki törődjön a maga dolgával bezárkózás jellemző a magas kerítésekkel. Viszont mivel fejlettebb, pl. jobban ügyelnek a környezetvédelemre, mint szemetelés, műanyagégetés, vagy kevesebb az, aki életveszélyes romban lakik és rendezettebbek az udvarok.
jún. 13. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!