Milyen a Balatonnál lakni?
Eddig a fél életemet Budapesten, a másik felét Pécsen töltöttem. Most úgy néz ki, adódna egy munkalehetőség a Balaton déli partján lévő egyik városban.
Azt tudom, hogy ezek kis városok, sokkal nyugisabbak, kevesebb a program, vásárlási lehetőség is. Főleg télen kihaltabb. De egyelőre el nem tudom képzelni milyen lenne tartósan ott lakni.
Aki lakott már ott, vagy most is ott lakik, írna róla?
Közvetlenül a Balaton mellett borzalmas. Nyaraló nyaraló hátán, ennek megfelelő infrastruktúrával: Drága boltok, átlagnál jóval kisebb telkek, elavult úthálózat, strand strand hátán. Egész évben semmi, majd nyáron állandó nyűzgés a turisták miatt. Mellesleg a Balaton kiöntése is reális veszély. Én előbb laknék életvitelszerűen egy szép hegyen, mint egy ilyen putritelepen.
Ha Balatonhoz közel akarsz élni, akkor Keszthely vagy Veszprém inkább.
"Drága!"
Érdekes, mert nézegetem a ház hirdetéseket. Semmivel nem látom drágábbnak, mint mondjuk Pécs. Budapestnél meg kifejezetten olcsóbbnak tűnik.
A kiöntéstől nem félek. Nem gondoltam, hogy közvetlen vízparti telken vegyek házat.
A jelenlegi házam 398 m2-es telken áll. Ebből 100-at elfoglal a ház, 36-ot a garázs. Tényleg csak pár méter terület van a ház körül. A szomszéd bejárati ajtaja konkrétan 6, azaz hat méterre van a jelenlegi konyhaablakomtól. Nem gondolnám, hogy ennél kisebbek és zsúfoltabbak lennének ott a telkek.
A napi bevásárlást nem egy starndbüfében gondoltam.
Ezek szerint elöre eldöntötted, hoyg ott minden tökéletes, és minden ellenkezö véleményt eleve elutasítasz.
A telkek kicsik, kisebbek, mint amit írtál, ugyanis az épület meg alatta a garázs fér el, meg körben 2-3 m telek esetleg, de sokszor egyik oldalon meg hátul van valami, a másik oldalon a telekhatár, a szomszédig 6 méter gyakorlatilag nem létezik.
Minden drága, a közönséges üzletek is a túrizmusra vannak beárazva, az alapvetö élelmiszerek is jóval drágabbak, mint 50 km-rel távolabb. Szóval nem a strandbüfé áraira gondoltak az elözöek, hanem a mindennapos bevásárlásokra, egy coopban vagy hasonló helyen.
Már vártam a hasonló kommentet...
Előző munkahelyemen gyakran kellett céges auókkal az országot járnom. A Nyugat-Dunántúl felé, gyakran Siófokra is be kellett ugrani út közben egy helyre. Ekkor mindig a siófoki Lidlben álltunk meg vásárolni. Valahogy nem tapasztaltam ezeket a többszörös árakat.
Nem a szomszédig van 6 méter! Jó is lenne ha lenne egyben 6 méter távolság a telken belül, egy szót nem szólnék! Házfal, 3 méter telek, kerítés, 3 méter szomszéd terasza, házfal. Körben a ház körül a kerítsig van kb 3 méter és ennyi a telek. A kertés mellett két oldalról közvetlenül az utcai járda van, kb 80 centi, utána a forgalmas úttest.
Amiket láttam eddig szóba jöhető hirdetéseket, közel sem ilyenek. De nyilván én fogyatékos vagyok, nem tudom megítélni. Gondolom ez lesz a következő...
Nyugodtam, a kérdés figyelését kikapcsolom. Hiba volt részemről itt érdeklődni, belátom.
Úristen, ezek a kommentek... :D
Bazeg, az ember pont, hogy kedvtelésből költözik oda, ahova, mert tetszik neki a hely, a környék és jól érzi ott magát... :D
Nem drágább az élet, mint máshol, most komolyan, arra a 2 hónap strandszezonra alapozod a tapasztalataidat? :D
Kérdező, próbáld ki, szerintem szeretni fogod. Tényleg gyönyörű ott, az emberek is nyugodtabbak és nem, nem drágábbak a boltok sem... :D Éltünk ott, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!