Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 35-40 négyzetméteres lakásban...

35-40 négyzetméteres lakásban milyen egyedül lakni?

Figyelt kérdés

Alapvetőleg nem tűnik kevésnek 1 kis hálószoba amiben akár csak max 1 ágy van és egy nagyobb szoba mint nappali de oda be kell rakni egy étkező részt is

Viszont szinte bármilyen hobbit már nehézkesen tudok bele elképzelni, akár csak egy számítógép sok helyet vesz el, bármilyen sport eszköz, hangszerek stb.

Ti hogy látjátok? Egyedül, vagy esetleg egy párként? Saját tapasztalatok?

Milyenek a mindennapok, nem túl zsúfolt?

jan. 9. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

39 m2 1,5 szobás lakásban élek egyedül

Nappali:16,5m2

Hálószoba:9,4 m2

Külön kis főzőfülkéje van

Wc fürdő külön helyiségben

Illetve van még egy spejz ami nagyon hasznos,rengeteg dolgot elnyel

Imádom a lakást,az elosztása kitünő szerintem akik annak idején tervezték mindent kihoztak ebből a kis lakásból

Hálószoba ( félszoba)

9,4 m2

Elfér benne széltében egy

1,4m x 2m franciaágy

Kétszemélyes kanapé

és íróasztal,

Nappali

Egy hatalmas L alakú bőr ülőgarnitúra

( ággyá alakítható)

Szembe vele a falon nagy tv

Komód,ruhaszekreny

Egy nagy étkező asztal is befért

jan. 9. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1#

Vagyok én pl.felfelé is pakoltam.

Egy asztalossal csináltatt szekrényeket.

Pl. a wc-be a wc fölé

( rengeteg mindent lehet bele pakolni)

Vagy a kis konyha

( főzőfülkében) olyan konyhaszekrényt csináltattam oda,hogy a plafonig lehet bele pakolni

Még az előszobában felülre is csináltattam szekrényt.

Belépsz a lakásba nem is veszed észre csak ha felnézel

jan. 9. 12:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül szerintem teljesen komfortosan be lehet rendezkedni, persze, mondjuk nagyobb sporteszközök csak valamit valamiért alapon férnek el.

Sok pár kezdi az életét ilyen lakásokban, sőt, sok helyen még az első gyerek is ilyen lakásokba születik. Meg lehet szokni azt is.

jan. 9. 12:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül pont ideális.

Nagy sporteszköznek tároló vagy garázs kell ami a lakáshoz tartozik.

jan. 9. 13:37
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, az első lakásunk 36nm-es, másfél szobás panellakás volt. Még az első gyerekkel is kiválóan elfértünk, vendégek is tudtak nálunk aludni a nappaliban, mert volt elég hely a kinyitható sarokülőnek és a 6 személyes étkezőasztalnak is a szekrény meg tévé és egyebek mellett.

A kulcs az volt, hogy egy sokkal kisebb "lakásból" költöztünk bele a párommal, előtte egy szobánk volt csak saját fürdőszobával, másokkal közös konyhával. Akkor csak a 2 ágy fért el, egy picike asztal meg egy kicsi szekrény és már csak a közepén volt 2 embernek hely állni. Ahhoz képest hatalmas volt a 36nm amikor beköltöztünk.

Most már fordítva a 3-szor akkora lakásból nagyon nehéz lenne oda visszaköltözni, most a garázsunk ekkora. :)

jan. 9. 14:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 39 nm-es a lakásom, és bőven elég. Van egy 12 nm-es hálóm és egy 21 nm-es nappalim (konyhával). Nyilván ha megengedhetném magamnak, hogy olyan sok sport/hobbieszközöm (futógép, szobabicikli, festőállvány, terepasztal, akvárium, stb.) legyen, akkor egy nagyobb lakást is megengedhetnék magamnak. Számítógép pedig bőven elfér. Nekem pl. kettő íróasztal is elfér, az egyiken a gép van. De egy jógamatracot is simán le tudok teríteni, és tornázni. Ja, és franciaágyam van! Csak meg kell tervezni, hogy melyik bútor hova kerüljön, és akkor el lehet férni kényelmesen.
jan. 9. 14:35
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

Párommal 20 n.m.-es szobánk, ami hálószoba-buliszoba-iroda mindennel együtt. Ő egyik irányban tud TV-zni, én sarokban gépnél ülök. Teljesen megfelel. Persze kicsit zsúfolt és másfél szoba jobb volna kettőnknek, de egyedül másfél szobára megőrülnék.

35/F

jan. 9. 14:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Számítógép sok helyet vesz el? :O Addig se vett, amíg szülőkkel élve a szobámban volt :D A számítógép egy nagyobb íróasztallal együtt nem foglal többet 3m2-nél. Nekem nincs szükségem íróasztalra, így épp csak annyi van most, amin a monitor elfér, meg tudok pár cuccot magam elé lepakolni. Hangszer: dobolok; elektromos dob szintén kb 3m2-t foglal, a többi hely ott van szekrénynek, ágynak, meg amire szükség van. Szóval 1 embernek egy 35-40m2-es lakás bőven elég. Ha már ketten vagytok, kicsit össze kell húzódni, de kezdetnek nem megoldhatatlan.
jan. 9. 14:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden a bútorozáson múlik, pici lakásban nagyon érdemes asztalossal egyedi bútorokat csináltatni, mert minden felesleges centit ki tudsz így használni.

Nekem jóval nagyobb a lakásom, de minden bútorom egyedi. Már csak az előszoba van hátra :)

A szekrények saroktól sarokig és plafonig érnek, ahol ezt célszerű kialakítani. Azok 30-80 cm-is holt terek hatalmas plusz pakoló helyeket biztosítanak. Konkrétan a szobámban lévő gardrób 30 cm lett szélesebb és 55 cm magasabb, mint a számomra megfelelő legnagyobb méretű bútorbolti. Ez ~2,3 m2-el nagyobb szekrény frontot eredményezett, amibe rengeteg mindet be lehet pakolni. Ez olyan mintha még egy 1x2,1 méteres polcos szekrényt beraktam volna a szobába.

jan. 9. 15:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A hangversenyzongora mellett a snooker-asztal már bajosan fér el, ha teniszezel arról már ne is beszéljünk, de amúgy bőven elég mindenre.
jan. 9. 15:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!