Eltudnál lakni,élni egy kb.22nm-es lakásban? Egy szoba van,és egy konyha.Fürdőszoba nincsen.Max a konyhában egy zuhanykabin talán elférhet. Így tudnál lakni?
Természetesen ha nem lenne más lehetőség akkor tudnék benne lakni, ahogy mindenki más is.
Hogy szeretnék-e az már más kérdés.
Albérlet helyett vagy ha mindenképpen el akar valaki költözni otthonról - vagy el kell neki költözni - akkor ez is lehet megoldás.
Az első lakásunk 36nm volt kettőnknek és még az első gyerekünkkel is nagyon jól elfértünk benne. Egy 22nm-es lakást is ki lehet alakítani szuper jól, kérdés hogy mire van lehetőség, milyen az adottsága.
Barátainknak volt Budapesten olyan lakása aminek az alapterülete csak 18nm volt és eredetileg nem volt benne se vécé se fürdőszoba. A folyosó végére kellett kijárni vécére és a mosakodást nem tudom hogy oldották meg, gondolom lavórral régebben. Akitől vették azok átépítették - nagy belmagasságú bérházban volt - és galériát csináltak bele. Alul volt a nappalis konyha, első osztályú minőségben, egy lépcső vezetett fel és a galérián volt egy sarokkádas fürdőszoba meg egy kis háló, ahol a franciaágy mellett egy szekrény fért el és ennyi. Két embernek tökéletesen elegendő volt és valóban nagyon jól is nézett ki. Zavaró csak annyi volt, hogy a belső udvarra nyílt az egyetlen ablakuk és ott mentek el a lakók vécére előttük állandóan. De ezen segített egy függöny.
Kérdező, ha meg lehet oldani egy elszeparált vécé+zuhanyzó részt, akkor jó lakótér alakítható ki ekkora méretben is. De csak ha van pénz megcsinálni ezt, mert kijárogatni vécére máshová nem megoldás, az meg szintén nem, hogy a konyhaszekrény és az ágy között ott díszelegjen a vécé.
#7 Ilyen esetre szoktak galériát csinálni. Akkor az ágy mehet fel a galériára, alul meg lehet a többi dolog, kanapé, tévé a falon, asztal, stb.
Az, hogy most ott van a konyha kialakítva az nem kell, hogy úgy is maradjon. Át is lehet tenni a másik falhoz vagy akár meg is lehet bontani és külön a tűzhely és külön a mosogató, konyhaszekrény meg lehet az asztal alatt és a falon is.
ha van saját vécé a folyosón és el tudod fogadni, hogy oda kell kijárnod, akkor elég ha egy zuhanyzót csinálsz a szobába, de az legyen lezárt és teljesen elválasztott a szobától, hogy ne is látsszon rajta, hogy zuhanyzó! Ez megoldható ha térelválasztót, paravánt teszel elé, de láttam olyan megoldást, hogy szekrénynek álcázták rendes fa szekrényajtóval és csak belépve látszott, hogy fürdőszoba valójában.
Ha nagyon muszáj lenne, akkor a kényezer nagy úr... Ha nem, akkor nem! Szerintem borzasztó lehet. Nem régi nagypolgári? Nem lehet galériázni és a galéria alá egy wc/zuhanyt betenni? Úgy még esetleg talán.
Egyébként egyetem alatt az első komolyabb párommal laktunk 19 nm-en egy darabig. Nem mondom, hogy kényelmes volt, de annak az életszakasznak megfelelt. Egy téglalapot kell elképzelni, ha belép az ember az ajtón, ott volt egy pici teakonyha, pult nulla, a másik oldalon egy lehajtható "asztal" két összecsukható székekkel. Egyet tovább lépve a fürdő harmonika ajtóval (más nem fért volna el). Ez konkrétan annyiból állt, hogy be lehetett lépni és slussz. Nagyon forgolódni már nem kellett. Balra wc, jobbra zuhany, szemben egy icipici mosdókagyló, ennyi. A folyosóról pedig nyílt egy 14-5 nm-es szoba.
Amúgy nem volt rossz az elrendezése, ha nagyon megszorulnék még most is elmenne éppen, bár akkor még alig volt valami saját cuccom, amit tárolni kéne.
Nekem alap lenne, hogy legyen saját wc-m és helyem a tisztálkodásra, így sajnos tényleg csak akkor mennék bele, ha nagyon nagyon muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!