A talajvízszint süllyesztés vákumszivattyúval mekkora távolságig süllyeszti a talajvíz szintjét?
De a talajvíz áramlik. Nyilván onnan ahol több volt a talajvízből
A süllyesztés helyéb mindaddig vákumszivattyúznak ameddig a munkagödörben illetve az építkezés helyén a talaj víz eltűnik. Igen ám de közben a környékből áramlott oda víz szerintem ennek alapján a fák vízfelvevő gyökérzónájábólis elszippantotta a vizet. Ergo a fák kiszáradnak.
Lehet hülye amit gondolok ezért vártam választ
EZ így rendben is van, csak nagyon nehéz kiszámolni, hogy ehhez mennyi vizet kell kivenni, illetve ha kiveszel valamennyi vizet, az mennyivel csökkenti a talajvízszintet.
De csökkenteni fogja, az biztos, és árt a környező növényeknek.
Köszönöm!
Az építkezésen 10 percenként 4 köbméter vizet szállítottak el. A vákumszivattyúzás vagy 3-4 hétig ment. Ennek alapján irdatlan mennyiségű vizet termeltek ki.
Közben kertemben a gyümölcsfák kiszáradtak.
Pedig nagyon jó állapotban voltak. Az építkezéstől 60 méterre van a kértem. A talajvíz erről a részről áramolhatitt az építkezés felé. Így a kértem alól a vizet elvitték. A talajvíz a mai körülmények között sose fog pótlódni, sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!