Medencét süllyesztek földbe, hogy kéne kiszámolnom mennyi betonra van szukségem? És hogy ehhez a betonmennyiséghez mennyi soder és cement kell?
A medence 3,5m átmérőjű x 1,2m mély, a lebetonozandó terület kb 4 méteres átmérőjű kör 15 centiméter vastagonaz egyik kérdés hogy ennek a betonalapnak mennyi a soder és cement igénye?
második kérdés pedig az hogy ezt körbe fogom zsalutéglázni 15ös zsalutéglákkal, es szintén az a kérdés hogy a zsalutégla betonigényet hogyan tudnám meg? és szintén az is kérdés h ennek a betonmennyiségnek mennyi a soder és cement tartalma?
köszönöm a választ
Henger térfogatszámítás:
R^2*Pi*h
Külső mínusz belső és megvan a szükséges térfogatod.
Már ne is haragudj, de ennyire felületes kőműves ismeretekkel én nem mernék pont egy medence építésbe belefogni. Ott még a profik is benéznek dolgokat, nemhogy a lelkes amatőrök.
Ekkora méretben meg aztán nem is indokolt a beton medence. Inkább áss be egy ilyet. Sokkal kisebb a hibázási lehetőség.
Tanácsként mondanám:
1. A betonba tegyél vashálót.
2. A medence alá tegyél hőszigetelést.
3. NE süllyeszd le a föld színéig, mert minden szemét, állat és rovar majd benne landol.
Szívesen.
Nem medencet epitek hanem medencet sullyesztek a foldbe
Epitomernok ismerosom mondta h mindenkepp tegyek ala 10 centi kavicsagyat es egy 15 centi betonapalapot vasalassal
Azt meg hadd tudjam mar jobban h kell e betonalap vagy sem, egy hegyoldalba lakok szinte folyamatosan “mozog a fold” es ezek alapjan kell betonalap mindenkepp szal kossz a semmit
Utolso:
Terve is volt a halo
Hoszigeteles szinten tervbe van
Es senki nem irta h a fold szineig akarom sullyeszteni
Szal az h nem irtam le csak azt amit kerdeztem nem azt jelenti h ezekkel nem vagyok tisztaban
Amugy olyan jo h a kerdesre sose valaszolnak csak mindenki okoskodik....
Komolyan nem értem.
Segítünk, de köszönet helyett kioktatást kapunk.
Fulladj bele a medencédbe.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!