Mennyibe kerül a vízvezetékek falba süllyesztése panelban?
Hideg víz, meleg víz és fűtés csöveket szeretném a falba rejteni egy 40m^2-es panelban. Körülbelül milyen összegbe kerül és mennyi idő egy ilyen munka?
Youtube-on próbáltam keresni, de nem találtam megfelelő videót. Ez is úgy történik, mint a villanyvezeték falba építése? Horonymarás majd vésés? Vagy más a technika?
A modern csövek ugyanúgy fémből lesznek, mint a régiek vagy már ezt az ötrétegű műanyagcsövet használják?
Köszönöm!
Visszakérdezek: Panelban nincsenek rejtve a csövek nálad? Azt hogyan?
Amúgy bevésik, vagy horonymaróval ahogy mondod. Viszont nem is biztos, hogy be tudják vésni, egy vízcső vastag azért, és a panel néha már elég kis mélységben vasalt. Hosszan a vasalást megvágni pedig... Na, olyat nem illik.
Attól függ milyen a panelod. Nekem a dán panelban már tizenpár mm-en vasalás volt..... A 15 cm-es elválasztó fal viszont egyáltalán nem vasalt :D
A modern cső is lehet vas, réz, de ötrétegű műanyag is ahogy mondod. Utóbbit szeretik, mert gyors, és a vizesek sem szeretik már bepiszkítani a kezüket............
Koszi!
Nem, nekem nincsenek rejtve egyaltalan. De masnal sem lattam, hogy rejtve lennenek, csak ha valaki mostanaban ujittatta fel.
Kint vannak a futescsovek, mint pl ezen a kepen:
Panelban nincs ember aki hevesen neked a futescsoveket.
Inkább eltakarják.
Ah, ertem, koszonom mindenkinek
Nekem masfeles van es nem a konyha mellett van a furdo, szoval akkor nem lehetseges.
Akkor max az marad, amit irtatok, hogy rezre cserelem meg a radiatorokat valami modernre.
Koszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!