Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül a vízvezetékek...

Mennyibe kerül a vízvezetékek falba süllyesztése panelban?

Figyelt kérdés

Hideg víz, meleg víz és fűtés csöveket szeretném a falba rejteni egy 40m^2-es panelban. Körülbelül milyen összegbe kerül és mennyi idő egy ilyen munka?

Youtube-on próbáltam keresni, de nem találtam megfelelő videót. Ez is úgy történik, mint a villanyvezeték falba építése? Horonymarás majd vésés? Vagy más a technika?

A modern csövek ugyanúgy fémből lesznek, mint a régiek vagy már ezt az ötrétegű műanyagcsövet használják?

Köszönöm!

2022. febr. 17. 00:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha megtudod hogy mennyibe kerül, akkor rögtön nem fog zavarni az a cső...😂
2022. febr. 17. 10:47
 12/20 A kérdező kommentje:

Hat mivel alapbol a tobbszazezres falba vesestol indultam, ahhoz kepest gondolom nem olyan veszes a rezcso, nem?

Mennyibe kerulne kb egy 40m^2es lakasban?

2022. febr. 17. 12:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Azt a csövet nem lehet kicserélni, és semmi értelme sincs.
2022. febr. 17. 12:07
 14/20 A kérdező kommentje:

Más válaszoló azt írta, hogy cserélni lehet, csak bevésni nem.

Biztosan ki lehet cserélni, hiszen, ha mondjuk eltörne, akkor is valahogyan cserélnék, nem?

Az értelme pedig az, hogy csúnya és az esztétika is számít.

2022. febr. 17. 14:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert valaki azt írta, még nem biztos hogy igaz.

Valószínűleg az a fűtéscső a társasház közös tulajdona, nem hinném hogy hozzányúlhatsz.

2022. febr. 17. 14:52
 16/20 anonim ***** válasza:

#15: így van, azt nem lehet csak úgy módosítgatni.

És amúgy felesleges is.

A radiátoehoz menő fűtéscsövet függönnyel el lehet takarni. Sokan lefestik falfesték színűre, szerintem fehéren a legjobb.

A "fő" csövet meg max gipszkartonba dobozolhatod, de akkor elesel egy csomó "közös" hőtől, ami nem bölcs döntés.

2022. febr. 17. 16:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet semmiképp de hideg meleg vizet nyugodtan kicseréltetheted.

16# szerintem nem a függönnynel van gondja, hanem azzal hogy végig megy a fürdőből a folyosón, a szobán át vegig látszik és nem fent a sarokban hanem lejjebb szokott lenni így eltakarni sem lehet

2022. febr. 18. 11:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék hogy engedélyt adnak nyílván ha leszakad. Volt egy szomszedom aki azért ázott el mert a felette lakó egyetemista( nem magyar) rákapaszkodott és húzószkodni akart de úgy emlékszem csak azt a részét lehetett csak kicserélni ami leszakadt. Lehet ilyen esetben sem engedik az egészet átvariálni, hiába van engedély.
2022. febr. 18. 11:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Közbe utana érdeklődtem, engedik de csak a hőszolgaltató altal kirendelt szaki cserélheti és csak vasra, max csak feljebb tudnád tenni mert gondolom vasra vasat nem szeretnél cserélni.
2022. febr. 18. 11:55
 20/20 A kérdező kommentje:

Ah, koszonom, hogy a kedvemert ennyire utanaerdeklodtel :D

Ok, akkor nem foglalkozok vele, majd idovel hatha ujabb epitesube megyek, ahol eleve rejtve van.

2022. febr. 18. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!