Hogyan lehetne besüllyeszteni a kaputelefont?
Lenne egy nagy problémám és egyben kérdésem is. Vettem a hátsó kapuhoz egy kaputelefont, amit szeretnék felrakni a kapu melletti falra, ami sajnos kör alakú. Apa azt mondta, hogy betonacél vagy vasbetonból van (nem tudom pontosan, de nagyon maceráns, ha dolgozni akar vele az ember). A kaputelefon olyan kialakítású, hogy csak süllyesztéssel lehet felrakni. 4cm-re kellene besüllyeszteni, illetve egy lyukat belefúrni, hogy a vezeték kijöhessen hátul. Kivitelezhető, vagy sajnos ez halott ügy? Azzal riogatnak, hogy nem biztos hogy ha bevésné az ember, megmaradna abból az oszlopból valami, hisz az anyaga miatt széttöredezne, vagy egyszerűen összedőlne. Nem tudom így mi tévő legyek, vagy hogyan kezdjek neki, így inkább megkérdezem olyantól, aki ért hozzá.
Csatolok képet az oszlopról, illetve a kaputelóról.
Az utolsó képen látok lyukakat a besüllyesztendő sötét doboz hátulján. Ezek bizonyára a felerősítésre szolgálnak. Jelöld be ezeknek a helyét a beton oszlopon és erősítsd fel a telefont.
Most - ugyebár - a telefon két széle eláll a henger alakú oszloptól.Lécekből készíts egy "U" alakú zsalut ami épp alul és két oldalon szorosan körbeveszi a készüléket.A két oldalon keletkező lyukat öntsed be malterral. hagyd 3 napig száradni majd távolítsd e a léceket. Az esetleges materhibák még könnyen eltávolíthatók lesznek. Így kaptál a henger alakú oszlopon egy szögletes alátétet a készülék részére.
Remélem, kivitelezhető. Más ötletem nincs.
Sajnos nem volt túl jó ötlet egy ívelt felületre egy sík hátlapú kaputelefont venni (ami ráadásul süllyesztett kivitel).
Ha igénytelen megoldást szeretnél, akkor csináld azt, amit az első írt, de mivel szép kialakítású a kerítés-oszlop, én nem tenném. Inkább a fémkerítés felső két vízszintes rácsa közé tenném, és nem feltétlenül a már meglévő kaputelót, hanem néznék egy oda jobban passzolót.
Ezt az oszlopot ne kezdd el vésni. Ha tényleg betonból van, kegyetlen nehéz lesz vele haladni, főleg, ha véletlen elkapsz egy vasat benne.
Vegyél egy olyan kaputelefont amit a kerítésre fel tudsz szerelni, vagy ennek a meglévőnek csinálj valami esztétikus dobozt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!