Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik ingatlant választanád...

Melyik ingatlant választanád otthonodnak és melyiket adnád ki e kettő közül, ha egyedül élsz?

Figyelt kérdés

1. 28nm: egy szoba. Tagadhatatlanul ici-pici, de jól felszerelt. Van légkondi, mosogatógép, 3 nagy radiátor. Jó környék, elit hely, a szomszédok műveltek. Szép környezet. A közös költség alacsony, 10e. Nem zajos.

2. 45nm: két szoba. Tagadhatatlanul tágas lakás, nagy a belmagasság, óriási a térérzet. De a hőmérséklet borzasztó: nincs légkondi, a fűtés nehéz télen (2 kisebb radiátor), nincs mosógatógép stb. A közös költség magas, 30e. Nagyon zajos, főút mellett van.

2024. febr. 20. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Rövid ideig a nagyobbat adnám ki pl. 1-2 évre diákoknak. Közben félretenném a bérleti díjat és abból utána felújítanám a lakást. Aztán átköltöznék oda és a kisebbet adnám ki. A bérleti díjból fedezni lehet a nagyobb rezsijét.
2024. febr. 20. 22:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Megtapasztaltam már, milyen zajos lakásban élni, így a második lehetőséget magamnak lakhatásra nem választanám.

Ha a két lakás árából kijön egy két szobás, jó környéken, akkor eladnám mind a kettőt.

Amennyiben az eladás nem opció, kiadnám a zajosat és maradnék a piciben. A pénzt pedig vagy félretenném, vagy sokat utaznék, nem feltétlen drága helyekre, hanem inkább a természetben tölteném az időt, ezzel is csökkentve a bezártság érzést a kisebb hely miatt.

2024. febr. 21. 00:13
 3/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
A döntést nagyban befolyásolná az anyagi helyzetem ez egy lényeges kérdés számomra a választáshoz. Szűkös anyagi helyzetben a kicsit választanám lakásnak. Viszont ha volna rá fedezetem akkor a nagyobbat tenném rendbe és oda költöznék inkább, bár ha ennyire zajos lehet, hogy mindkettőt kiadnám és két lakás mellett is egy az anyagi lehetőségeimnek és igényeimnek megfelelő bérleménybe mennék amíg jobb kilátások nem adódnak. Így látatlanban nagyon nehéz ezt eldönteni hiszen neked sem egyszerű pedig te minden körülménnyel tisztában vagy. Számomra mindkét variáció csak szükségmegoldás lenne, egyik megoldás sem felelne meg hosszabb távra, küzdenék valószínűleg egy jobb lakás megszerzéséért. Igen, számomra is elfogadhatóbb lenne a kettő árából egy normális lakás megvásárlása.
2024. febr. 21. 04:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyagi helyzettől ez független:

A kisebb lakást eladnám, és vennék egy tégla lakást hitellel, már csak 6,5% a kamat+thm! 20 millió 20 évre végig fixen ~148000 ft/hó!!! Csendes környéken, 2 szoba nappalissat, ez kb 50-60 m2 ami belfér. Nem sürgető, mivel van hol lakni, így van idő nyugodtan megtalálni az ideálisat. Ha ez megvan, oda átköltöznék, a másik lakást pedig kiadnam. Mivel vissza forgatod a pénzt a régi lakás adó illeték mentes marad, csak a különbözetből kell illetéket fizetni.

A nagyobb lakást többért lehet kiadni, és minimális befektetés szükséges.

Rakatsz fel egy klímát, és cseréltetsz radiátort nagyobbakra. Ez kb 5-600000 ft-ből megvan. Ha ügyesen matekoztál, akkor a bérleti díj fedezi a lakás hiteledet, vagy még plusszos is lehet.

12 év alatt 3x-ára növekedtek Győrben az albérlet árak, de a fix hitel az 20 év múlva is annyi lesz, mint most. A kamat költségeket az infláció felemészti idővel.

2024. febr. 21. 07:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Maradnék a piciben és kiadnám a nagyot.

Vagy! Megtartanám a picit, a nagyot pedig becserélném egy "élhetőbbre" akkor is, ha az némi hitellel jár. Kiadnám a picit és abból fedezném.

28 nm nekem már kevés lenne (fiatal pályakezdőként tök jó volt), ma már igényem lenne nagyobb térre, de a nagy belmagasságtól rosszul vagyok, így nem szívesen élnék a másodikban.

2024. febr. 21. 08:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Akkor az 1.

De nagyobb helyre van szükségem, min. 70 nm.

2024. febr. 21. 13:44
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem olyan nagy a belmagasság, hogy galériázható legyen, de a térérzet miatt jelentős (3.1 méter). Az átlagos 2.5 méter.

Rendbe tenni a nagyobbat, tehát a hiányosságokat pótolni pl. légkondi nem lehet, mert fizikailag nem lehet beszerelni.

2024. febr. 21. 16:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én eladnám. Nálunk 2,85 a belmagasság, már ez is "magas" érzetre, még 25-30 cm az pont arra elég, hogy a fűtési költséget növelje, de semmivel ne adjon többet, hiszen nem galériázható. Legalábbis nekem. Van aki imádja.
2024. febr. 21. 16:29
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezért is nagyon hideg télen, nagyon nehéz felfűteni, hiszen a meleg levegő felfelé megy

és a pici radiátorok sem segítenek ezen.

Nyáron pedig a nyugati fekvés miatt telibe kapja a napot, nagyon világos (már túlságosan is) és este 10-ig fűti a nap.

2024. febr. 22. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:
57%
9: Ha redőny és függöny lenne, akkor semmi baj nem lenne.
2024. febr. 22. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!