Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gyászoltál már el házat...

Gyászoltál már el házat életedben?

Figyelt kérdés
16 évesen apám meghalt anya eladta a házat ahol felnőttem,a gyerekkori cuccaim nagyrésze oda,feleakkora és rosszabb házba költöztünk duplaannyiért mindig utáltam,az ki lett adva,mert anyám is elköltözött onnan,és 22 évesen mama halálával végképp nem maradt ház amihez a gyerekkorom köt,azt is eladták,irigylem,hogy sok ismerősöm hazalátogathat mai napig és gyerekeik is megismerik hol nőttek fel,nekem soha nem volt hazalátogatnom,anyám külföldön él. férjem 6 éves volt mikor szülei eltékozolták a házat,emeletes haralmas lépcsők,erkélyek,mai napig emlegeti,mamájánál éltek tovább egy pici házba,ott nőtt fel.unokatesóm apja szintén eltékozolt egy hatalmas emeletes házat,fent is 3 szoba lent is,pici lakásba jutottak.panelba.volt egy 2 szobás erkélyes nagy lakás ahol albérletben éltünk oda költöztünk párommal azt tartottuk otthonunknak,másfél év után eladták menni kellett,utána sok helyen laktunk de mindig azt sirattam,akkor tudtam feldolgozni,mikor 5 év után kertes házba költöztünk,gyerekeink lettek,és panelba már hangosak lennénk. és egyik ismerősöm házára se cserélném :) ebben akarunk megöregedni.ez most csak a házakról szól. van amit sajnáltál életedben?
2024. febr. 16. 10:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
24%

Persze, nagyon remek, hogyha valami a "tiéd" - kérdés: meddig? Mert jöhet lakástűz, infláció, munkahelyváltás, leépítés, stb, és nagyon király, hogy "megvan álmaid háza", hogyha éhezel, mert a környéken nem találsz másik munkát.

Én albérletezek, sokkal egyszerűbb. Most épp bárhol dolgozhatok, de ismerőséknél bizony alakult úgy, hogy munkahelyváltás az konkrétan 80 km-rel odébbre történt, mert annyira nem volt a környéken semmi.

Ez egy albérletből sokkal egyszerűbben megoldható, mintha saját házad van, amit kiadni macera, a bérlők lelakhatják (mi jártunk így), stb.

2024. febr. 16. 11:57
 12/23 anonim ***** válasza:
81%

Öreganyám házát, 8-9 éves lehettem mikor eladta a szép nagy házát hatalmas udvarral, és elköltözött.

Én maradtam itt a szülő falumba , a házat külföldi vette meg, teljesen átalakították, elcsúfították a rengeteg gyümölcsöst, virág bokrokat kivágták.

😔

2024. febr. 16. 12:35
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Temetőlátogatáskor el szoktam menni az egykori nagyszülői házhoz is. Nekem öröm látni, hogy van benne élet. Bár eléggé átalakították, de ez is természetes valahol. Az élet megy tovább.
2024. febr. 16. 14:14
 14/23 anonim ***** válasza:
45%

Egy omladozó viskóban nőttem fel, 18 évesen elhúztam a búsba. Nem, nem sajnálom, letojom, hogy azóta már egy másik házat építettek a helyére. Minimális, néhány fénykép erejéig van emlékem van a gyerekkoromból, nincs egy ruhadarab, könyv, játék, semmi az égvilágon. Nem is akarok rá emlékezni egy percig sem, semmi, de semmi jó nem történt velem gyerekkoromban. Ami jó volt külső szemlélőként, abban mindig volt keserűség. (pl. anyám mindig sütött nekem szülinapi tortát, aminek az elfogyasztásához 3-4 osztálytársamat meghívtam, de nem volt mosdó, ahol a tortázás után kezet lehetett volna mosni, csak egy rossz lavór)

Szóval nem, nem ragaszkodok semmiféle tárgyakhoz, legyen az egy ház, vagy autó, akármi. Annak van jelentősége, ami a tárgyhoz kötődik, és az az emlékeinkben van! Akár jó, akár rossz emlék!

2024. febr. 16. 14:26
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Két esetem van. A régi ház, amiben gyerekként felnőttem (előtte panelban laktunk kis koromban) szép emlékekkel tele volt, de nagyon rossz állapotban volt már a végén. Lebontották, újat építettek a helyére, gyakorlatilag vendégként megyek oda ,csak vendég szoba van, semmi sem maradt a régi dolgainkból. Engem nem bánt, az egy épület volt, annak az időszaknak vége.

A férjemmel megvettünk egy telket egy bontandó vályogházzal. Az örökösök adták el, a néni, aki itt lakott, csodaszép virágos udvart tartott fent, de rég meghalt. Az utcabeliek is jöttek szörnyülködni, hogy merjük lebontani a házat, felújítani kéne, és a kert helyére van képünk térköves kocsi beállót tenni?! Sajnáltam, de a mi döntéseink mögött nem szentimentális érzések voltak, hanem racionális okok.

Én valahogy nem tudok úgy szeretni egy házat a hozzá kapcsolódó emlékek miatt, mint az embereket, akikkel történt.

2024. febr. 16. 16:43
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
Igen, imádtuk a házunkat, mi terveztük, épittettük, ott nőttek fel a gyerekeink. De 20 év után rá kellett jönnünk, hogy kinőttük.azt hittem majd leszakadnak rólunk a gyerekek, de nem így lett. Amikor mindegyik még a párját is odahozta, rájöttünk hogy nagyobb ház kell. Úgyhogy több éves keresgélés után találtunk egy nagyobbacska birtokot egy jó állapotú kúriával. Olyan gyors volt a váltás hogy nem is tudtuk elgyászolni a régi házunkat.ha arra járunk képtelenek vagyunk még ránézni is. Pedig jó döntés volt, nem bántuk még.
2024. febr. 16. 19:36
 17/23 anonim válasza:
100%
Több, mint 30 év után, tavaly előtt el kellett adnunk a kis mecseki nyaralónkat, ahol 6 éves koromtól minden évben, májustól októberig legalább havonta egyszer eltöltöttünk pár napot. Minden ösvényt, szinte minden fát ismertem arrafelé, jobban éreztem ott magam, mint otthon. Mikor átadtam az új tulajnak, és utoljára eljöttem, hazaúton többször elsírtam magam, 40 feletti csávó létemre. Azóta egyszer jártam arra: lebontották, ledózerolták az egész telket. Nem is bánom, mert rosszabb lett volna látni, hogy mások használják a vityillónkat.
2024. febr. 16. 21:26
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak meg nem szerzettet. Volt egy eladó a szomszéd utcában, először nem is érdekelt, de többszöri megnézésre teljesen beleszerettem, abba, hogy milyen lehetne ha megvennénk és átalakítanánk, tökéletes lett volna! A párom is beleszeretett, már minden apró részletet elképzeltünk, de visszatartott az, hogy nagyon sokba lett volna a felújítás, bszott nagy ház volt egyébként, mondhatjuk, hogy indokolatlanul nagy 4 ember számára, de mindig is ilyenről álmodtam... Nem nagyon volt rá érdeklődő az állapota és az ára miatt, így valahogy elkényelmesedtem az álmaimmal, szinte naponta ránéztem a hirdetésre, gyakran el is mentem előtte, aztán egy nap eltűnt a hirdetés, több, mint fél év után. Lekértem a tulajdoni lapot és eladták.. Azóta is összeszorul a szívem ha rá gondolok, ha valami feljön ami házhoz tartozik egyből az jut eszembe... Iszonyatosan sajnálom és így fél év után is nagyon szomorú vagyok miatta, hogy képes voltam elhúzni az időt és megvette más álmaim házát, mégegy ilyet nem fogok találni ennyiért! (11 éve keressük a megfelelő házat)
2024. febr. 16. 22:01
 19/23 anonim ***** válasza:
18- sajnálom... ha van valamid, ami szerinted nagy, ha sok a helyed, az mind pozitivum, nem? Az a baj, ha kevés, ha szűkös.Nagy hellyel mindig lehet mit kezdeni. Több lakásra osztani, kiadni, gyerekeid lakhatását segíteni, stb.
2024. febr. 16. 23:39
 20/23 anonim válasza:
100%
A családi házunkat nem sajnálom, sok rossz emlék köt hozzá. Egész gyerekkoromban a szüleim ordítozásától visszhangzott, és képtelen vagyok otthonként tekinteni rá. A nagymamám lakása az, ami biztosan nagyon fog hiányozni, ha már ő nem lesz majd. Az a lakás mindig olyan volt nekem, mint egy menedék. Oda mehettem ha valami bajom volt, vagy ha épp arra jártam - nyilván azért is jelent nekem annyira sokat, mert ott van benne a nagymamám, aki körülbelül a védangyalom volt egész életemben, a szerető, nyugodt légkör ahelyett, ami otthon várt. Szörnyű elképzelni, hogy egyszer eljön az az idő is, amikor már valaki más fog ott élni, hogy hiába is mennék fel, már nem ő fog az ajtóban várni.
2024. febr. 17. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!