Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám leköttetni?

Batragramzadarma kérdése:

Hogyan tudnám leköttetni?

Figyelt kérdés

Már vagy egy éve megszünt, internet szolgáltató álltal felszerelt kábeleket kivel kell eltávolittatnom.

Mivel az utcán lévő oszlopra is fel kell mászni gondolom ezt magán emberként nem csinálhatom meg.

A volt szolgáltatót kell megkeresnem ez ügyben (ami már meg is szünt) vagy hivok egy villanyszerelőt és ő is lekötheti az oszlopról?Csúfitja a ház oldalát és nem szeretnék egy kazal vezetéket a kert fölött.

2024. jan. 6. 09:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Te semmiképpen nem nyúlhatsz hozzá. Azt próbáld meg kideríteni ki lett a cég jogutódja! Általában az ilyen szolgáltatók nem csak simán megszűnnek hanem felvásárolja őket egy másik cég. Az új céget kell megkeresni azzal, hoyg szereljék le a régi vezetékeket!

Ha azt válaszolják hogy az nem érdekli őket vagy nem tartozik már rájuk, akkor szedetheted le magad egy szerelővel.

Mi a kábeltévésekkel jártunk úgy több éve, hogy épp csak eljöttek bekötni a tévét majd azzal mentek el a szerelők, hogy a következő héten befejezik amit kell és küldik a papírokat. Aztán nem történt semmi - a tévéadás ment rendesen de se szerződést nem kaptunk, se értesítési címet. Nem tudtunk kihez fordulni. Aztán megtudtuk, hogy a cég megszűnt és több másik cég vette meg a területeit, az ügyfeleket. A városon belül az utcák máshoz tartoztak és nálunk nem ismertünk senkit akinek velük volt szerződése, nem tudtuk kideríteni ki az új szolgáltató. Közel másfél évig nem is fizettünk a szolgáltatásért senkinek - nem tudtuk kinek kellene, nem volt szerződésünk sem, csak a felszerelt kábel meg a beltéri egység. Aztán egyszer küldtek egy levelet az új cégtől (másfél év után) és felszólítottak, hogy utólag fizessünk ki 8 hónapnyi előfizetési díjat. Azt kifizettük - így is a felét nem kellett - és utána tudtunk új szolgáltatót keresni, velük a rendszerüket elvitetni. Addig nem akartuk, nehogy kétfelé kelljen fizetnünk ugyanazért a szolgáltatásért.

Szóval másfél év után jelent meg nálunk az új cég és a magukénak tulajdonították azt amit az előző cég szerelt be nálunk. Kárunk lett volna abból ha nem tudjuk nekik visszaadni.

2024. jan. 6. 12:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Levágod a házadról, majd odatekered a villanyoszlop tövébe. Nem kell túlbonyolítani. Megszűnt telefonvonal kábele is itt volt a házon, simán el lett vágva és ennyi. Oszlopra ne mássz, meg figyelj arra ha levágod ne akadjon bele más kábelbe.
2024. jan. 6. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is ezt javaslom. Oszlopra nem mehetsz fel, mert az a szolgáltató tulajdona, ha gyengeáramú oszlop, ha erősáramú (teljesen mindegy), de a házadról levághatod a kábelt és odatekered az oszlophoz, le van tudva! Számos esetben kötöttem le így koaxot, telefonkábelt. Majd ha ott lesz dolga a szolgáltatónak, akkor leköti. Legutóbb fél évvel ezelőtt kötöttem le haveroknál a telefonkábelt, és most, ezen a héten járt ott a szolgáltatótól egy dolgozó, látta, hogy csak lóg a kábel, kikötötte. Mondtam neki, hogy én dobtam le a kábelt, mondta, hogy semmi gond, most kiköti, ha már egyszer itt van dolga! A legrosszabb, amit okozhatsz ezzel, hogy élő rendszer, már más szolgáltató használja és zavart okozol a rendszerben, ez digitális szolgáltatásnál könnyen kibukik. Utcából valaki bejelenti, hogy nem jön be a DunaTV pedig épp most megy a Szulejmán és ennek okán kimennek megnézni mi a here van, látják, hogy lóg egy kábel egy oszlopon, fogják és kikötik. Szóval ennyi! Nem vagy köteles bevallani, hogy te vágtad le, mondhatod azt, hogy leb-szta a vihar, te meg odatekerted a kábelt, nehogy valami baleset legyen belőle. Olyan nem fog történni, hogy te felhívod a szolgáltatót, akár a jogutódot és önként kijönnek lekötni a kábelt azért, mert neked ezzel esztétikai problémáid vannak. Erre nincs kapacitás!
2024. jan. 7. 09:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat akkor oszlopra nem mászok de a házról leszedem.
2024. jan. 7. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!