Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes leköttetni a diákhitel...

Érdemes leköttetni a diákhitellel igényelt pénzt, ha egyelőre nincs rá szükségem, de később lehet kelleni fog?

Figyelt kérdés

Felvettem kétszer a teljes összeget, tehát ötszáz ezer forintot, de eddig nem kellet költenem belőle.

Viszont így meg feleslegesen áll a számlámon, és csak egyre kamatozik, és teljesen feleslegesen kell majd többet visszafizetnem később.

Mi lenne a jó megoldás? Kössem le, hogy azzal egy kis összeg visszajönne?

Azért vettem fel annó egyébként, mert nem volt biztos, hogy kapok-e kollégiumot, de mivel kaptam, így eddig nem kellett használnom.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2015. máj. 11. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha jelenleg a számládon van, semmit nem vesztesz azzal, ha lekötöd.
2015. máj. 11. 21:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Veszteni nem veszítek, de vajon mennyit nyerek?

Sajnos a diákhitel kamata sokkal magasabb, mint annak, ha leköttetem, szóval nem nagyon térül meg...

Ne igazán értek a pénzügyekhez, de azt reméltem, hogy a leköttetéssel kb. ugyannyival több pénzt kapok ki a végén, mint amennyivel többet kell visszafizetnem a diákhitelre, de utána néztem, és sajnos nagyon nem így van.

Szóval nincs ötletem, hogy hogyan forgassam ezt a pénzt.

Visszafizetni még ne akarom, mert ki tudja mikor mire kellene éppen.

2015. máj. 11. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem nyersz sokat, de még mindig többet nyersz, mint látra szóló kamattal. Ne egyben kösd le, hanem pl. 100 ezer forintonként. Így ha mégis szükséges lenne valamennyi, de nem az összes, akkor csak annyit kell feltörnöd, amennyi éppen kell.
2015. máj. 11. 22:34
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor ez lenne a legjobb megoldás?

És vannak még egyéb alternatívák, hogy hogy lehetne hasznosan felhasználni ezt a pénzt?

Olyanokra gondolok mint pl. lakástakarék.

2015. máj. 11. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés az olyan befektetés, amit érdemes hitelből finanszírozni (mert feltételezem vállalkozást nem akarsz alapítani, és nincs is annyi pénz :)).

Bár az önjelölt befektetési tanácsadók mindig előállnak olyan konstrukciókkal, hogy felveszed a hitelt, befekteted valamibe, és a végén a hitelt is visszafizeted, meg pénzed is marad, de az esetek nagy részében ezzel csak a hitel tanácsadó keres, te meg azzal jársz a legjobban, ha nem veszed fel a hitelt, és majd azt a pénzt, amit a törlesztésre fordítanál, azt spórolod meg.

(vannak természetesen olyan üzletek, befektetések, amiket megéri hitelből finanszírozni, mert a hozam > hitelkamat, de ezek jellemzően nem a diákhitel kategóriába esnek, az nem elég vállalkozáshoz vagy valami jó kis carry trade-hez :))

2015. máj. 11. 22:57
 6/7 anonim ***** válasza:
ui: az persze más, ha felvetted a hitelt, és van pillanatnyilag mondjuk százezer forintod szabadon, akkor kösd le, mert kereshetsz 1-2 ezrest, de ez a hitel szempontjából elenyésző összeg lesz.
2015. máj. 11. 22:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor a legjobb lenne visszafizetni most előtörlesztésként a nagy részét, és csak egy kis vésztartalékot hagynák elöl vagy köttetnék le?
2015. máj. 11. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!