Érdemes leköttetni a diákhitellel igényelt pénzt, ha egyelőre nincs rá szükségem, de később lehet kelleni fog?
Felvettem kétszer a teljes összeget, tehát ötszáz ezer forintot, de eddig nem kellet költenem belőle.
Viszont így meg feleslegesen áll a számlámon, és csak egyre kamatozik, és teljesen feleslegesen kell majd többet visszafizetnem később.
Mi lenne a jó megoldás? Kössem le, hogy azzal egy kis összeg visszajönne?
Azért vettem fel annó egyébként, mert nem volt biztos, hogy kapok-e kollégiumot, de mivel kaptam, így eddig nem kellett használnom.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Veszteni nem veszítek, de vajon mennyit nyerek?
Sajnos a diákhitel kamata sokkal magasabb, mint annak, ha leköttetem, szóval nem nagyon térül meg...
Ne igazán értek a pénzügyekhez, de azt reméltem, hogy a leköttetéssel kb. ugyannyival több pénzt kapok ki a végén, mint amennyivel többet kell visszafizetnem a diákhitelre, de utána néztem, és sajnos nagyon nem így van.
Szóval nincs ötletem, hogy hogyan forgassam ezt a pénzt.
Visszafizetni még ne akarom, mert ki tudja mikor mire kellene éppen.
Akkor ez lenne a legjobb megoldás?
És vannak még egyéb alternatívák, hogy hogy lehetne hasznosan felhasználni ezt a pénzt?
Olyanokra gondolok mint pl. lakástakarék.
Nagyon kevés az olyan befektetés, amit érdemes hitelből finanszírozni (mert feltételezem vállalkozást nem akarsz alapítani, és nincs is annyi pénz :)).
Bár az önjelölt befektetési tanácsadók mindig előállnak olyan konstrukciókkal, hogy felveszed a hitelt, befekteted valamibe, és a végén a hitelt is visszafizeted, meg pénzed is marad, de az esetek nagy részében ezzel csak a hitel tanácsadó keres, te meg azzal jársz a legjobban, ha nem veszed fel a hitelt, és majd azt a pénzt, amit a törlesztésre fordítanál, azt spórolod meg.
(vannak természetesen olyan üzletek, befektetések, amiket megéri hitelből finanszírozni, mert a hozam > hitelkamat, de ezek jellemzően nem a diákhitel kategóriába esnek, az nem elég vállalkozáshoz vagy valami jó kis carry trade-hez :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!