Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Manapság tényleg nem kell még...

Manapság tényleg nem kell még az ingyen lakás sem, ennyire jól megy mindenkinek?

Figyelt kérdés

2023. dec. 18. 22:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"De barátomék falujából, 1 óra busszal Budapest. Az sok? Nem hinném, mert én Budapesten belül utazom 40+ percig a melóhelyemre, a belvárosba."

Oké, de hacsak a barátod nem pont a keleti pályaudvar büféjében pultos, akkor ő onnan ugyanúgy utazhat plusz 40 percet a belvárosi munkahelyére, nem? Ne gondoljátok már azt, hogy a vidéki ingázók leszálnak a vonatról/hévről/volánbuszról és másfél perc alatt besétálnak a munkahelyükre.

Én napi szinten járok pestre (tanulok). Az itthoni állomásról kb. 35 perc vonattal budapest. Hű de jól hangzik. Csak éppen a vasútállomásról még fél óra BKV, meg az itthoni állomás is 20 perc séta a házunktól, mert a "faluban" nincs értelmes helyi járat. Ha ehhez még hozzáveszed hogy csatlakozásra-átszállásra is mindig várni kell valamennyit, akkor oda-vissza napi 3 órám megy el az utazásra.

2023. dec. 19. 15:21
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

"mondjuk...3M/év díjat"

Az rengeteg.

Ezért 2 lakást bérelsz Budapesten a legjobb helyeken akár.

Vagy 20 év alatt ennyiből meg is veszed őket.

Míg egy ilyen faluban gyakorlatilag nincs munkalehetőség, vagy nettó 75-100 000-ért.

2023. dec. 19. 15:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Manapság tényleg nem kell még az ingyen lakás sem, ennyire jól megy mindenkinek?"

Az eleve nem ingyen lakás, amiért cserébe az életedet jelentős mértékben befolyásoló elvárásokat támasztanak.

2023. dec. 19. 18:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ha 20 évnél korábban elköltöztök, akkor is fizetni kell...mondjuk...3M/év díjat."

Elég hasra ütés számokkal dolgozik a kéredző innentől meg nincs értelme valakinek a minden realitást nélkülöző fantáziájára válaszolni.

Amúgy 3 millió az havi 250 ezer pénz. Ennyiből már Budapesten is van albérlet, vagy fel lehet venni egy normálisabb hitelt.

2023. dec. 19. 18:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Tömegközlekedéshez tegyük hozzá, addig szép és jó, hogy adott pillanatban 1 óra eljutni A-ból B-be. Csak ott van a várakozási idő is, hogy ha éppen lekésed az eszközt akkor 1-2 óra múlva jutsz csak haza. Mindjárt nem 1 órádba telik, hanem 2-3-ba.
2023. dec. 19. 19:01
 16/16 Bereczk Jénos ***** válasza:
Katona voltam Budapesten, egyszer voltam eltávon, úgy késtem másfél órát, hogy beköszöntem, voltam a bátyám esküvőjén és rohantam vissza!! A helyi csak kimaradásra mehetett, 16-tól éjfélig, négyszer száll át és még az se biztos, hogy hazaér!!!!!
márc. 3. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!