Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik gázfűtéssel jövök ki...

Melyik gázfűtéssel jövök ki jobban?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodtunk azon, hogy központi fűtést gázkazánnal üzemeltetünk + gázbojlert + gáztűzhely, vagy egyenként minden helyiségbe gázkonvektort szereltetünk + gázbojlert + gáztűzhely! Melyikkel jönnénk ki jobban? És itt most nem arra vagyok kiváncsi, hogy melyik beszerelése mennyibe kerül... A havi számlákra gondolok.

( 2 hálószoba, 1 konyha, 1 nappali, 1 fürdőszoba.)

2010. okt. 18. 09:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Látod, te sem tudtál száraz fát venni. Hanem vágtad magadnak, és tavasszal, v. nyár elején."

Oké, akkor legközelebb, ha lesz a kertben kivágandó fa, akkor csak a te kedvedért hozatok dárága pénzért egy konténert, kidobom bele a fát és utána hozatok másik fát szintén nem kevés pénzért.

Gondolom te így csináltad volna.

"Hát, ha nem haragszol, ezt nem hiszem el."

Akkor gyere ide és nézd meg!

"így jön ki mondjuk 2000"

Savanyú a szőlő? Nem szép dolog az irigység. Sajnállak, hogy tifelétek csak ennyiért lehet kapni.

"Vagy esetleg lopják a fát?"

Nem kizárt. Nem én árulom. És még soha nem is kérdeztem így rá direktbe.

"Csak a gáz és a fa ára is évről évre változik"

Az arányokat nézd! Az sem valószínű és nem is fordult még elő, hogy ha jól tudom, hogy ha a gáz drágult, akkor a fa olcsóbb lett volna, vagy fordítva.

Egymáshoz viszonyítva talán pár százalék az eltérése a drágulásnak. Nem egy óriási különbség.

"Mert valamit benéztél. Megmutatom, hogy mit."

Szerintem inkább te nézted be. Sejtettem, hogy félre fogsz érteni, úgyhogy ezt gondold át még egyszer!

Megmutatom, hogy mit.

25eFt a gázszámlám. Ha akarod, be tudom mutatni a csekkeket. Tehát ez fix.

Ebből fűtök a fentebb írt házban 20 fokra.

Szerinted, ha rossz lenne a kazán hatásfoka ekkora házat ennyi pénzből ilyen hőfokra fel lehetne fűteni?

Nem!

Tegyük fel, mondjuk csak 15-re. Ha fával csak 15 fokra fűtenék, nem hogy 4 hónapig, hanem mondjuk 6 hónapig is tudnék fűteni, a két havi gáz árán.

Lehet én tudom rosszul, de 6 osztva 2-vel nekem még mindig 3 és nem kettő!

Remélem sikerült végre megérteni.

Igazán sajnálom a környezetedet beleértve a családtagjaidat is. Nem lehet könnyű téged elviselni. Ugyanakkor hálát adok a jó istennek, hogy személyesen nem ismerlek. Nem vagy egy könnyű eset. A kákán is csomót keresel. És ha tévedsz is, akkor is minden eszközzel pl más szavainak a kiforgatásával bebizonyítod, hogy akkor is neked van igazad.

Kár veled foglalkozni. Tipikusan az a fajta vagy, amelyik mindent megnéz, elolvas, csak azért, hogy cikizhesse. Viszont lételeme, hogy vitába keveredhessen valakivel. Akkor tesz jól mindenki, ha nem reagál az ilyeneknek: megüt majd a guta, hogy senki nem válaszol neked.

Úgyhogy én is ezt teszem a továbbiakban.

Gondolom a fentieket megint kiforgatod majd és hosszasan bizonygatod a saját igazadat. Csak hajrá, nem igazán érdekel. Szerintem itt már mást se nagyon...

Off részemről befejezve.

2010. okt. 19. 17:12
 12/13 anonim ***** válasza:

"Oké, akkor legközelebb, ha lesz a kertben kivágandó fa, akkor csak a te kedvedért hozatok dárága pénzért egy konténert, kidobom bele a fát és utána hozatok másik fát szintén nem kevés pénzért.

Gondolom te így csináltad volna."

Nem kell félrebeszélni. Nem lehet száraz fát kapni és kész. Te sem tudtál.

'"Hát, ha nem haragszol, ezt nem hiszem el."

Akkor gyere ide és nézd meg!'

Ezek szerint nem vállalod a videós bemutatást. Nem csodálom... A karnyi vastag ágak NEM gyulladnak meg pár oldalnyi összegyűrt papírtól.

'"így jön ki mondjuk 2000"

Savanyú a szőlő? Nem szép dolog az irigység. Sajnállak, hogy tifelétek csak ennyiért lehet kapni.'

Nem, elhiheted, engem marhára nem érdekel, hogy mennyi a fa. Nagyon olcsón fűtök ugyanis. Viszont elvileg téged érdekelhet, hiszen a jó erkölcseidre hivatkozva nem vettél 800-ért. Most ugyanezek az erkölcsök jóváhagyják a lopott fa vásárlását. Na, látod, ezért sem irigyellek.

"25eFt a gázszámlám. Ha akarod, be tudom mutatni a csekkeket. Tehát ez fix.

Ebből fűtök a fentebb írt házban 20 fokra."

Ahha! És az fel sem merül, gondolom, hogy ha jobb lenne a gáz hatásfokod, akkor 18-ból fűtenéd ezt ki! Tehát most van 2x25 ezernyi fád, ebből fűtesz mondjuk 6 hónapig. Ha jó lenne a hatásfoka a gázkazánodnak, akkor lenne 2x18ezernyi fád, amiből már nem 6 hónapig, csak 4-ig tudnál fűteni. Máris igazolódna a fizika. Nem kellene küzdened ellene.

"Szerinted, ha rossz lenne a kazán hatásfoka ekkora házat ennyi pénzből ilyen hőfokra fel lehetne fűteni? Nem!"

NEM? Akkor légyszíves mondd meg nekem, mennyi hulladékhő fűti a házat, add meg a benapozási adatait, a 25ezres gázszámlás időszak külső-belső hőmérsékleti adatait, a falazatok tájolását és hőátbocsátási tényezőit, az akkori gázárakat. AKKOR, ha ezeket ismered, megmondhatod, hogy kifűthető-e az adott ház 25ezerből. Addig a kategórikus NEM-ed csak a tudatlanságodat támasztja alá.

"Igazán sajnálom a környezetedet beleértve a családtagjaidat is."

Na neeehogymááár gyere ezzel a személyeskedő hülyeséggel! Persze tudom.. van a magadfajta, aki ehhez fordul, amikor kiderül, hogy érvek nincsenek.

Tehát most, hogy befejeztük a vitát, azért összegezném: 1; állításoddal először is meghazudtolod a fizikát. Lásd gáz és fa égéshőjének a kérdése.

2; banálisan félreérted a gázkazán hatásfokának kérdését

3; a tudatlanok óóóóriási magabiztosságával állítod, hogy mennyiből fűthető ki egy épület, de kiderül, hogy fogalmad sincs az adott épület hőtechnikai tulajdonságaival. Érved: ha te 25-ből tudod gázzal kifűteni, akkor csak annyiból fűthető ki. KIIIIZÁRT dolog, hogy szar legyen a kazánod... Még akkor sem, ha a fizika is emellett szól..

4; Nem bírod elviselni, ha rámutatnak az intelligenciád (hatásfok) és műszaki műveltséged (égéshők, hőtechnika) hiányosságaira, és ekkor előveszed a szánalmas, személyeskedő vita(?)stílusodat.

Köszönöm, egy élmény volt. Gondolom "összefutunk" még, ha máskor is hülyeséget írsz. Kijavítalak majd akkor is, jó? ;)

2010. okt. 19. 17:54
 13/13 A kérdező kommentje:

Jót derültem ezen a kis parázs vitán !

De igazából csak arra voltam kiváncsi, hogy gázzal hogyan jövök ki jobban!

Fával fűtök 20 éve. És ismerem minden előnyét és hátrányát. Főleg, ha nincs férfi a háznál, viszont van 3 gyerek...

Pont azért akarok válltani, mert gázzal mégiscsak egyszerűbb és kényelmesebb, na és tisztább.....

2010. okt. 27. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!