Mennyire jön ki havonta egy 47 m3-es lakás távfűtéssel és egy 35 m3-es gázfűtéssel?
decemberben nekünk a távfűtés 29 ezer örül mozog.Júliusban 5600ft.
2szobás panel.
Számtalan tényező befolyásolja.
Távhő árak is városonként eltérőek. pl : Bp 56 m3 Télen 26e nyáron 7e
Gáz: 38 m3 2 konvektorral rossz szigeteléssel és vacak ablakokkal fázós lakóval télen 25-30e
Nálam cirkó: 100m2 full szigeteléssel, jó ablakokkal programozható termosztáttal kb 15e, Bár Én 20c-n érzem jól magam :))
Nekünk 47 nm-es távfűtéses panelunk van.
A fűtésre áprilistól októberig kb 5-6eFt-ot szoktunk fizetni, a fennmaradó téli időszakban attól függően, hogy mennyire van hideg, általában 18-20-25eFt körül. De 30-nál még soha nem volt több.
És ebben benne van a melegvíz felmelegítésére fordított hő ára, mert azt is a távfűtőtől kapjuk.
Előző vagyok még.
Gázzal kapcsolatban csak annyit tudok nyilatkozni, hogy egy 100nm-es gázfűtéses családi házunk is van. Ott a gázszámla télen-nyáron 20eFt körül szokott lenni, mert átalányt fizetünk. Ebben természetesen benne van a melegvíz és a főzés is. De szerencsére ezt lehet szabályozni és mivel nem vagyunk túl meleg igényesek, 20 foknál nem szoktunk melegebbre fűteni.
A panelban meg télen is nagyon gyakran szellőztetünk, hogy azt a "szaunát" el tudjuk valahogy viselni.
bizony, a távhőnél a vízmelegítési díj is benne van a számlában.
nekünk 50nm-es a lakásunk, most nyáron 8000 körül mozgott a távhőszámla, télen meg max 25-28 között. én szívesen kifizetem érte ezt a pénzt, hiszen legalább nem fagyok meg, mint anno a gázfűtésesben, és mindenhol egyenletes meleg van.
a rezsi kettőnkre 50e körül mozog, ebben benne van a közös költség, víz, villany, távhő, internet.
Én pedig 21. kerületi lakásról írtam, olyan nyílászárókkal, hogy a kisujjam belefér az ablakok réseibe. De ha ez a szellőzés se lenne, akkor megsülnénk.
Egyébként tavaly feletettek a radiátorokra valami mérőt, meg termo szelepeket. De azok csak dísznek vannak, mert nem az alapján számláznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!