Melyik lakás érné meg jobban?
Panel, ugyanolyan jó környék, ugyanaz az utca, ugyanaz az ár, ugyanolyan állapot (erősen felújítandó) egymással szemben.
1. 10emeletesben, szélső lakás, nincsenek még egyedi fűtésmérők sem, hatodik emeleten, 62 négyzetméteren 2 és fél szobás
2. 5emeletesben, nem szélső lakás, egyedi mérők vannak felszerelve, harmadik emeleten 63 négyzetméteren 2 szobás
Ketten vagyunk. Az elsőben a közös költség nagyon magas, de még a felújítási alap sincs benne. Tetszene a plusz fél szoba, meg ami talán a hátránya, hogy szélső, én abban azt nézem, hogy legalább csak az egyik szoba egyik falán van szomszéd az összes helyiség közül. Igaz, hogy hatodikon van, de felvisz a lift. Viszont a másiknak meg a fenntartása lenne valószínűleg olcsóbb, és bár lift nincs mégiscsak fele olyan magasan van...
Igazából szeretnénk felújítani őket, majd pár éven belül továbbállni. Vajon melyik ér(ne) többet? Nekem azt is mondták, hogy a két és felesek kevésbé kelendőek, mint a két szobásak, meg ugyanakkora négyzetméteren a két nagyobb szoba jobb, mint három kisebb...
A második lakás hanyadikon van? - 2. felett problémás a lift hiánya, tapasztalat, a 3.-on lakok.
Kevés így az infó, mennyi a különbség a közös költségek között?
(Szerintem is jó amúgy, hogy szélső...)
A másodikat válaszd, mert: mivel nem szélső lakás, így sokkal (!!!) kevesebb lesz a fűtés).
A kisebb lakások egyébként is ezerszer kelendőbbek manapság. Gondolj bele: kihasználnátok azt a 2 és fél szobát? Ha nem, akkor teljesen felesleges. Csak azért, hogy teregetős helyiség legyen...
A másik: én laktam 10 emeletesben, ahol működött a szemétledobó, emiatt meg tele voltunk csótányokkal. Egy hétig bírtuk (első albérlet volt fősulisként, még tapasztalatlan voltam).
A lift meg ne legyen döntő érv: rengetegszer meghibásodik, kattog, zörög, stb. Az a kis gyaloglás felfelé meg még hasznos is a farizmoknak :)
a lépcsőzésért cserébe sokkal jobb lakást kapsz :) minden tekintetben.
válaszd a másodikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!