Lakás bérleti szerződéshez fényképes melléklet csatolható? Gondolom, ezzel jobban lehetne dokumentálni a berendezés átadáskori állapotát stb. Véleményetek? Szokás ez?
Nem tudom, ez később mire és mennyire felhasználható lenne...
Ha tönkreteszik a lakásod és lelép a bérlő, akkor nekiállsz 20 évig pereskedni (a saját költségeden)?...
Ráadásul tökmindegy, mit dönt majd a bíróság, ha a bérlőnek nem lesz pénze, a fejedre is állhatsz! :-[
Szerintem jobb lenne, ha biztosítást kötnél a lakásodra vagy az albérleti díjból minden hónapban félretennél a felújításra. Mert abban biztos lehetsz, hogy 5-10 év albérlet után felújíthatod a lakásod, egyik bérlő sem fog vigyázni az állagára. Azt viszont a bíróság is elismeri majd, hogy az évek alatt elhasználódnak a bútorok, a lakás.
Nem várhatod el, hogy pl. 5 év használat után mindent ugyanúgy kapj vissza, mint beköltözéskor! Ha te benne laknál, neked is használódna a bútor, a csempe, a falak, a függönyök, stb.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:28
a biztosítás nem a felújításra van és a kopásra nincs is fedezet.
simán lehet szerintem fényképeket csatolni.
ajánlatos egy jegyzőkönyv is, amibe bizonyos hibák le vannak írva. nálam pl. 24 lyuk volt a fürdőszoba csempéjén azt is felírtuk, mert nem akartam ,hogy kiköltözéskor azt mondják hogy azt én csináltam.
a normális használatot, kopást nem lehet a bérlő nyakába varrni, mert azért fizet bérleti díjat. minden, ami nem rendeltetésszerű használat következménye, azt természetesen igen.
02:33-nak
"...a biztosítás nem a felújításra van és a kopásra nincs is fedezet..."
De a biztosítás arra mindenképpen jó, ha a bérlő eláztatja az alatta lakót vagy betörik egy ablak, vagy tüzet csinál a konyhában...
Amúgy létezik olyan lakásbiztosítás is, amit lakásbérletkor a tulajdonos köthet a lakás gyorsabb amortizációjára!
A válasz megírásának időpontja: ma 02:56
ez érdekelne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!