Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A jegyző kötelezheti a társash...

A jegyző kötelezheti a társasház kezelőt, hogy végezzen el egy bizonyos feladatot?

Figyelt kérdés
Nincsenek felosztva a parkolóhelyek. Lakásonként 1 járna. Ami az adás-vételi szerződésben is szerepel közös tulajdon részeként. Fel vannak festve, de beosztva nincsenek. Így önkényesen nem tehetek le egy parkolásgátlót. 2 lakó viszont 8 (4-4) autót tart melyeket ott parkoltat. Ezáltal a többi lakónak rendre nincs helye. Ha máshová parkol meg megkarcolják az autót. Csökött elméjűek. Nem lehet őket megkérni. A társasház kezelő tesz rá. Arra gondoltam, hogy az járható lehet e, hogy a jegyzőnél ezt jelzem és ő kötelezné a kezelőt, hogy számozza meg a parkolóhelyeket. Utána már ki tudnám rakni a gátlót. ÉS lenne helyem és nem karcolnák szét a kocsimat mert a másik tömb előtt tudtam megállni.
2023. aug. 9. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A közös képviselő azt csinálja, amit a közgyűlés megszavaz. Ő végrehajtó, nem önállóan döntő. Kezdeményezz 10%-nyi aláírással közgyűlést a parkolóhelyek lakás szerinti kiosztásáról, és akkor majd megcsinálja. A jegyző nem dönthet a tulajdonosok helyett.
2023. aug. 9. 16:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, így van. De nem kezdeményez. Ez a baj. Máskülönben ott lennénk 10 a 2 ellenében, hogy azonnal ki szeretnénk a tömb előtt osztatni a parkolóhelyeket. Tehát ez meglenne.
2023. aug. 9. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az ő dolga kezdeményezni, hanem a tulajdonosoké. Ő végrehajt. 10% aláírással, megjelölt napirenddel, lehetőleg megfogalmazott határozati javaslattal (Pl "A közgyűlés megbízza a k.k-t, hogy a parkolóhelyeket az egyes lakásokhoz az aszfalton megjelölve rendelje hozzá") határozati javaslattal összehívatjátok vele a rendkívüli közgyűlést, köteles rá. A közgyűlés 50% + 1 szavazattal megszavazza, a k. k. felfesti.
2023. aug. 9. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy közgyűlést a lakóközösség is összehívhat, nem kell hozzá a kk.
2023. aug. 9. 18:16
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Csak akkor, ha a kk nem hívja össze kérésre se.
2023. aug. 9. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt pontosan ez történik, ezért akarnak a jegyzőhöz fordulni.

Ès erre írtam amit írtam.

(4-es voltam)

2023. aug. 9. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Dehogy történik pont az, meg se próbáltak közgyűlést összehívatni, nincs olyan közgyűlési határozat, ami alapján az egyes parkolóhelyeket nevesíteni kellene.
2023. aug. 9. 19:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez a jár, de nem jut. Meg akinek nincs autója, az eladja a helyét?
2023. aug. 10. 22:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy más mit csinál/na, de ha én megvettem a lakással egy parkolóhelyet és éppen nincs autóm, akkor azt a helyet kiadnám. Semmiképp nem adnám el, mert ha el akarom adni a lakást, a parkolót már nem tudnám visszaszerezni.

2023. aug. 11. 10:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért kérdeztem, mert elvileg mi is megvettük a helyet, de nem konkrét helyet, szóval nincs felfestés, emiatt pont úgy elméleti, mint a tiéd.
2023. aug. 11. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!