Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kötelezhető arra vki, hogy...

Kötelezhető arra vki, hogy fűtse télen a társasházi lakását?

Figyelt kérdés

2012. dec. 13. 08:22
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nem. Persze ha elfagy a vízcső és beázik emiatt az alsó szomszéd, az sokba fog kerülni neki, de ahhoz több szomszédos nemfűtő kell azért.
2012. dec. 13. 08:36
 2/10 anonim ***** válasza:
57%

Ha panel és jobbról-balról-alul-felül fűtenek, akkor valószínű megúszod a csőtörést.

Amennyiben pl. egy négylakásos társasházban van egy lakásod, akkor inkább a te érdeked, hogy legalább az őrlángot bekapcsold, mert ha lakáson belül lesz csőtörés, akkor nemcsak az alattad lakó ázik be, de a te lakásod is tönkremegy: szobákban parketta-csere, padlószőnyeg-csere és egyéb kiadásoknak nézhetsz elébe.

2012. dec. 13. 08:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár az alsó szomszédom "ihlette" a kérdést. Kiadták vkinek a lakást, aki gyakorlatilag nincs itt, nálunk pedig jégverem van :( ha nem lenne állandóan beteg a földön játszó 1 évesem, nem zavarna a dolog. Ennél jobban pedig mi sem tudunk fűteni, mert minden max kaoacitáson van és így van 12 fok a gyerek ágyának szintjén :(.
2012. dec. 13. 09:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Régi fajta bérház egyébként.
2012. dec. 13. 09:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy felhívom a tulajt, mert hát neki se érdeke, hogy tönkre tegyèk a lakását. Azt nyilván pont lesz.rja mindenki, hogy mi fázunk, mert nem "pinceszintre" lett tervezve a fűtés.
2012. dec. 13. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Hivd fel,hátha.

de amig nem okoz neked anyagi kárt,addig semmit nem tudsz tenni.

2012. dec. 13. 09:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit csinálni, csak a babádat ne engedd, hogy a földön játszon. Játszon a rökin, vagy akárhol.

Az alattam lakó nyugdíjas pl. csak annyira fűt, hogy a konvektorja tetején a cserepes virág jól érzi magát.

Én hiába fűtöm a saját lakásomat, a meleg felfelé száll, a lábaim bizony nekem is fáznak.

Te sem fogod tudni a saját lakásodat úgy felfűteni, hogy a gyermeked a földön nem fázzon meg! Ne engedd a földön játszani!

2012. dec. 13. 09:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez van sajnos :( bár attól még a kiságy alacsonyan van, azzal nem tudok mit kezdeni. Plüss pizsiben, hálózsákban is jéghideg a keze :((
2012. dec. 13. 11:08
 9/10 anonim ***** válasza:
OFF Nem a kezet kell nézni, hanem a tarkojanal. Ha ott meleg, nem fázik.
2012. dec. 13. 13:49
 10/10 anonim válasza:
Hát szerintem azért nem lehet aszomszédot fűtésre kötelezni, mert fázik a gyereked. Ez egy kicsit abszurdnak tűnik számomra. A családi házakat sem fűti senki alulról, mégis felnőnek ott is gyerekek.
2013. márc. 12. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!