Budapest III. kerület vélemény?
Hát kb. negyedakkora, mint Győr, de a lakosa ugyanannyi.
40 négyzetkm, lakossága 129 000 Fő.
Részei (volt városok):
Aranyhegy-Ürömhegy-Péterhegy
Aquincum
Békásmegyer
Csillaghegy
Csúcshegy
Harsánylejtő
Hármashatárhegy
Kaszásdűlő
Mocsárosdűlő
Óbuda
Óbuda hegyvidéke
Óbudaisziget
Rómaifürdő
Solymárvölgy
Újlak
Az utóbbi évtizedekben hatalmas fejlődés volt abban a városrészben, rokonaim élnek ott, sokat jártam arra 30 éve is meg gyakran mostanában is.
Rengeteg új ingatlan van a nem lakótelepi részeken, a telkek ára ennek megfelelően hatalmas lett. A rokonságban a gyerek szeretett volna a szülők közelében építkezni, de hiába volt pénzük, a telket már nem tudták megfizetni. Így se laknak messze, kb. 10 perc kocsival, kifelé a város széle felé az Aranyhegyi résznél valahol.
Amit tőlük hallottam az annyi volt, hogy csalódtak a polgármesterben meg az önkormányzatban. Valamit beígértek nekik a kampányban és aztán a teljes ellentétét csinálták meg.
De ami területet látni, az Aquincumtól tovább a Hév közelében az nagyon felkapott lett. Főleg a Csillaghegyi strand környékén épült rengeteg nagyon elit ház meg társasház, lakópark. A közlekedés viszont nem olyan egyszerű ha nem a HÉV vagy a vonat közelében van valaki séta távolságban.
2: "A közlekedés viszont nem olyan egyszerű ha nem a HÉV vagy a vonat közelében van valaki séta távolságban."
Ezt én is így tudom.
Viszont a 86-os busz is átmegy a II., I. XI. kerületekbe a Duna mentén (Műegyetem pl. jól elérhető a vonalon), és a 9-es busz is átszeli a várost, Pestre a belvárosba könnyű átjutni vele. Még Kőbányára is, csak az már időben sok.
Azt tudom még, a békásmegyeri lakótelepen sok a denevér, a házakban laknak, csipognak.
2 db panel házat látok ott összesen.
Tégla környék.
8: Ahá!
Látom már.
Beírtam, Szőlő u. 2., és végigsétáltam az utcaképen, én nem láttam. Valószínű nem mentem végig.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!