Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik kerület/rés...

Szerintetek melyik kerület/rész/utca Budapest "kínai negyede"?

Figyelt kérdés

Jártam egy helyen a városban, ahol kifejezetten sok ázsiai (leginkább kínai) boltot és embert láttam.

Kíváncsi vagyok, ti mit írtok, esetleg leírjátok-e pont ezt is. (Pár válasz után leírom én is)

2022. febr. 12. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kőbánya, a régi piac melletti környék (Kőbányai úttól délre)
2022. febr. 12. 10:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Pl. Kőbányán, kb a Népliget és a reptér közti sávban elég komoly negyed van már.
2022. febr. 12. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Újhegyin lakom, itt relatív sok kínai van. Valamiért szeretik a panellakásokat. Pedig van pénzük mert BMW, Range Rover, meg mindenféle nagy dögökkel járnak, saját üzletük van, stb.
2022. febr. 12. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a Belvárosban lakom, itt a környéken 2 kínai család él, de saját tulajdonú az ingatlanuk. Maximálisan kulturált emberek, magas beosztásban. Az egyikük követségen, a másikuknak valamilyen cége van. A gyerekeik jól neveltek, jó tanulók, folyékonyan beszélnek magyarul-angolul.

Egyéni megfigyelésem egyébként is, hogy inkább 10 kínai család - akár csak az egyszerűbb fajtából - mint egy brazil.

2022. febr. 12. 11:21
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
Már brazilok is vannak?
2022. febr. 12. 12:16
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kőbányán több rész.
2022. febr. 12. 13:20
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért kérdeztem, mert a kőbányairól már hallottam régebben, viszont egyik nap a 11. kerületben sétáltam este a Budafoki út és környékén és rengeteg kínai étteremmel, bolttal és emberek találkoztam. Az üzletek konkrétan egymás hegyén hátán voltak és csak ázsiaiak voltak. Lehet csak nekem tűnt hirtelen soknak, mert sosem jártam még olyan helyen, ami kínai negyed lenne. (Se itthon, se külföldön)

2022. febr. 16. 12:34
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a Ganz kolónián élek.

Közvetlenül a társasház mellett van a régi Ganz gyártelep.

Ez jelenleg a kínai piac.

Annak csak néha-néha ellátogat ide, annak nem tűnik fel, de itt is sok üzlet, sok nagykereskedés van. Ez Kelet-Európa legnagyobb kínai piaca.

Ha a Bláthy Ottó utca felől mész be, egész korrekt üzleteket, porche, BMW, és más menő autókat, és gazdag üzletembereket látsz, akiknek aranyhalas akvárium van a boltban, meg plazma tv.

Innen ki is küldik az embert, mert ez "Cak nagyker".

Aztán vannak a hangárokban (azok a hangárok, ahol korábban a vonatokat szerelték össze) pici üzletek, (kisker) és van, akinek csak standja van.

Ők nagyon szegény réteg.

Van, aki a pici stand fölé galéria szerű valamit épített, és ott van a "raktár", plusz ott lakik.

Ha ezt szeretnéd látni, a Golgota tér felől gyere, rögtön jobbra a hangár, és ott már lehet kóvályogni, vannak utcák, kis üzletek, kirakatok, mint egy saját kis város.

Kaphatsz kamu gucci táskát, parfümöt, stb..

Számlát ne kérj, ez nem az a hely...

Annyira nagy a piac, hogy utcák vannak (rendes, aszfaltos utcák) és ezeket Peking, meg Hongkong, stb.. utcatáblákkal látták el.

A piacon van több élelmiszerüzlet is, ami direkt ázsiai kaját ad, fafülgomba, rizspudung, bambuszrügy, és egy csomó minden, amiről azt se tudom micsoda. (magyarul semmi nincs kiírva)

Van, élelmiszerüzlet, ahol a Buddha szobor előtt füstölő ég, kávé és cigi, meg gyümölcs, mint egy rendes oltár.

A higiénia más, mint amit mi szoktunk meg, szegényesebb.

(ennek ellenére több budapesti étterem viszi innen a rákot,mert sokféle van jó áron)

Természetesen étterem is van, ahol az étlap írásjelekkel van írva, és a személyzet sem beszél magyarul, mert nem te vagy a célcsoport.

Mivel a pénzmozgás jelentős, van bank is. Itt a sorszámot szintén egy írásjeles gép adja

És persze van ingatlaniroda, ahol én csak az forintban kifejezett árat, és a telefonazámokat tudtam elolvasni.

Fura, de a Ganz kolónián kevés ázsiai él,a piacon a nagyon szegények laknak.

Akinek pedig jól megy, az szerte a városban (Kőbánya, és tTisztviselőtelep)

Ennek valószínűleg az az oka, hogy itt a lakótelepen kicsi lakások vannak, a nagy halak nagy lakást akarnak, a kis halak meg ezt sem tudják megfizetni.

2022. febr. 18. 13:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha riksát akarsz látni, a piacon az is rengeteg van,az árúszállítás azzal történik.
2022. febr. 18. 13:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Húúú, tudom, hogy ez nem normális, de a 8. leírása alapján kedvet kaptam, hogy megnézzem. :)
2022. febr. 18. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!