Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Darazsak a klímában, a klíma...

Darazsak a klímában, a klíma körül, miért?

Figyelt kérdés

Életemben először van klímám. Nagyon meleg a lakás amúgy.

A klímába(Daikin) nagyon szeretnek bemenni a darazsak. Nem méhecske, hanem darázs.

Ez normális, és mitől van?

Újépítésű panelban lakom, míg nem volt legkondis időszak, egy darázs nem volt erre...

most hogy megy a klíma ( tökmindegy, hogy egész nap vagy csak pár órára nyomom be ) mar akár 15 perccel a benyomás után is megjelennek és bemennek a kinti egységbe.

( A kinti egységről van szó, abba másznak bele, a rácsai közé ).

A klíma csöpög kint ( bent nem!!!), és nincs elvezetése neki, ezért ezt egy vödörrel oldom meg, hogy egy 5 literes vödröt alája teszek, és 4-5-6 óranként kiöntöm a vizet ( nem lesz tele, csak kb fél-3/4 ig így ).

De ez így életveszély, meg cigizni se tudok kimenni a teraszra, vagy kiteregetni a ruhákat, vagy egyáltalán kiülni meginni egy pohár hideg limonádét....

még a vödröt is alig tudtam megszerezni a terasz túlsó végéből, hogy kiöntsem a kondenzvizet, mert minimum 2-3 darázs állandóan van a külső egység körül, vagy pont benne...

A kérdésem az, ez normális hogy darazsak, bogarak belemásznak a külső egység rácsai közé?

Ha nem belefészkeltek, vagy csak keresik ők is a hideget, vagy mi a szitu, miért mehetnek bele?

A klíma 2023. április 20-a körül volt tisztítva, a belső egységet letisztította/ kitisztította, az egy 15 perces meló volt ( nincs sok dolog vele mert minden évben tisztítva van) , a külső egységre ránézett, azt mondta azzal semmi teendő nincs.

HELP, tényleg nagyon nem értek a klímákhoz.

És fogalmam nincs allergiás vagyok-e a csípésükre, van két tesóm, közülük öcsim csípte meg anno a darázs de neki nem jöttek ki reakciók tőle.

2023. júl. 9. 14:52
 1/2 anonim ***** válasza:
91%
Bármi lehet, de szerintem beköltöztek. Kiváló lakóhely nekik.
2023. júl. 9. 15:07
 2/2 anonim ***** válasza:
22%
jajistenem...bemész az osanba, és veszel egy darázsírtó szprét...én is ezt tettem. Elment a kedvük a klímámtól.
2023. júl. 9. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!