Europában miert nem terjedt el a klima annyira mint Amerikában?
Pl ha kinnt van 35 akkor bennt 20 fokban megfagynék. Ezt itthon is erőszeretettel alkalmazták a plázák. Szerintem ilyenkor a testünk nem tud normálisan alkalmazkodni a hirtelen jövő túl nagy hőmérséklet eltérésekhez.
Spanyolországban meg a többi déli országban szerintem eddig is volt klíma mert sokkal hosszabb ideig van kánikula.
Nálunk eddig volt 2 hónap forróság, a július és augusztus. Emlékszem hogy a június mindig esős volt. Ki lehetett bírni klíma nélkül azt az időt.
Most hogy változik az időjárás már tovább tart a meleg, és a hőmérséklet is magasabb talán nagyobb lesz a hűtő klímára az igény.
Plusz így hogy a gáz bekötése egy vagyon lett, egyszerűbb hűtő fűtő klímát beszerelni. Már elég sok háznál látok amióta megnövekedtek a rezsiárak.
Mi az, hogy nem terjedt el?
Panelok, Kádár kockák is tele vannak aggatva klímával, van ahol szobánként külön van az egység. Most ahol lakom az csóró környék, de itt is minden nap hallom, hogy felfúrnak egy klímát. Kelenföldön laktam előtte, ott is a lakások 90%-ánál fel volt rakva.
Modern lakásokban pedig alapvetően van egy csomó egyéb hűtési lehetőség, hűtő-fűtő mennyezet, légkezelők, stb. Plusz jól le van szigetelve, alapból sokkal kevésbé melegszik át, éjszaka ki lehet szellőztetni.
En is sokat látok, de ez csak azóta van hogy drágább lett a rezsi. H tarifa is van rá fűtesszezonban.
Régebben nagyon olcsó volt a beszerelése de nem foglalkoztak vele az emberek. Amiota hirtelen megnövekedtek az árak, azóta mindenki ezt akarja. Az elmúlt 1,5 évben megnőtt az igeny rá. De nem a nyárni hűtés miatt, hanem a téli fűtés miatt.
Dettó, sok klímát látok Magyarországon házakon és lakások falára kivezetve.
Kérdés, mennyire gazdaságos egy rosszul szigetelt házban, vagy panellakásban. A panelben főleg, nyári melegben a klíma folyamatosan jár, ahogy látni és hallani szoktam ilyen környékeken, mert a jó hővezető vasbeton falak szintén folyamatosan adják le a hőt és a vége háromszor akkora fogyasztás, mint elméletben.
Ház esetén annyival jobb lehet a helyzet, hogy lehet napelemet telepíteni és arról járatni a klímát nappal.
2: Én meg már 19 foktól full meztelenül üldögélek otthon.:)
Igén már április közepétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!