Európában miért nem divat férfi/fiúnak nyitott
lábbelit hordani mint mondjuk Amerikában minden államban
nem csak ahol meleg van?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy 90% aki nyáron szandált visel vagy olyan lábujj közötti papucsot az nő/lány. Valamiért ha fiú vesz fel olyat akkor beszólnak hogy meleg vagy hogy trehány stb. Nők beszokták írni hogy a férfi lábfej csúnya és igénytelen, szőrös stb de ez nem mindenkire vonatkozik. Minden fiú csak sport cipőt hord nyáron is.
Nincs bajom azokkal akik hordanak, de én nem hordok.
Otthon még elmegy, de bárhova megyek, nem érzem komfortosan magam benne. Egy cipő stabilan rajta van a lábamon, egy papucs meg könnyen leesik.
Oké, hogy nem mamut vadászatra megyek a városba, de valahogy akkor is jobbnak érzem a cipőt 😁.
Ha túrázok, akkor sem szeretek nyitott szandált, mert cipőben gond nélkül átgázolok egy dzsumbujos részen is.
2023. jún. 4. 06:25
4/19 anonim válasza:
Amerika divat szempontjából más történelmet járt be mint európa. Ez már a 80-as években is nagyon elütött. Míg ott tomboltak a színek a 80-as években addig hazánkban a kommunizmus miatt szolidabbra kellett venni a figurát.
A mai napig vannak jelentős különbségek az államok és európai viseletek között. Példának okáért (erről youtuberek, tiktokerek tudnak beszálmolni, nem a filmekből kell kiindulni) ott előszeretettel hordanak a mindennapokban leggingst, melegítőt. Itthon (értelmesebb körökben) ez csak akkor megengedett ha valaki kutyát sétáltat vagy görcsöktől szenvedve megy el betétért a sarki abc-be, de szerencsére azért méltatjuk a divatot annyira, hogy normálisan felöltözünk munkahelyre vagy iskolába.
2023. jún. 4. 06:49
5/19 anonim válasza:
Szerintem csak nálunk van ilyen státusza, főleg a sportcipőknek. Meg hogy egy férfi furán néz ki anélkül. Máshol értelmesebben álllnak a kérdéshez. Ha szabadidős tevékenység, illetve nincs öltözködési elvárás, akkor szandál nyáron. Kényelmes talp és minimális felsőrész. Uniszex viselet, mindkét nem hasonlót hord. Flip-flop, Birkenstock típusok, túraszandálok. A déli államokban pedig mindenféle sarut, papucsot felvesznek férfiak is. Persze, a normális, ápolt láb elvárható és ezt szokták értékelni is. Akik nem erőltetik állandóan a zárt cipőt, azoknál általában ez nem is probléma.
2023. jún. 4. 06:57
6/19 anonim válasza:
erről most hallok először. itt Budapesten nyáron nem sokan járnak zárt cipőben nyáron, max munkába
2023. jún. 4. 10:31
7/19 anonim válasza:
Én csak otthon hordok, illetve tengerpart 50m-res körzetében. Szerintem ez az európai illem miatt van így.
2023. jún. 4. 13:08
8/19 anonim válasza:
Neked India, Pakisztán való. Ott mindenki papucsozik. Be vannak öltözve 50 fokban is, mint az eszkimó, de azért a papucs az qrva fontos. Egy retek az egész lábuk, meg ebben vezetnek, motoroznak, undorító.
2023. jún. 4. 19:34
9/19 anonim válasza:
Én fiú vagyok, de nyáron szandált veszek mezítláb. Nem tartom csúnyának a lábfejem, de legalábbis ápolom. Az sem utolsó, hogy lányok előtt szeretek mezítlábazni, persze nem ez az egyedüli ok, amiért ilyenkor szandált veszek. Ugyanakkor ha lehetőség van, pl. kertben, parkban leveszem a szandált is, és csak mezítlábazok.
2023. jún. 5. 10:25
10/19 anonim válasza:
Én nyáron szoktam felvenni szandált, természetesen zokni nélkül, olyan helyen, ahol illő (pl. strandra nekem fura lenne cipőben és zokniban menni).
Én is azt látom amúgy hogy mostanában ez a nyitott lábbeli már nem divat, de nekem sokszor így kényelmes. 25/f
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!