Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hazahozhatok valamit egy...

Hazahozhatok valamit egy kidobott, nagyobb fadobozkával?

Figyelt kérdés
Az épület előtt a kapucsengő alá tett valaki egy nagyon szép, de javításra szorulandó, emeletesen többrekeszes dobozkát, kb 40 cm magas. Nekem nagyon tetszik, szívem szerint elhoznám, de tájékozatlan vagyok, és félek, mert nem tudom, ezzel hazahozhatok-e valamit úgy, mint pl kidobott bútorral lehet.
2023. máj. 23. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha kidobták, akkor elviheted
2023. máj. 23. 20:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem az a kerdes. Lent kifejtettem.
2023. máj. 23. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ágyi poloskát simán
2023. máj. 23. 20:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Arra válaszoltam!
2023. máj. 23. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:
54%

A lomtalanytáskor kidobott cuccok elvitele lopásnak számit de nem hiszem hogy bárki keresné a rendőrségnek meg jobb dolga is van ennél.

(Ez is egy hülye "törvény" ha engem kérdeztek)

2023. máj. 23. 20:44
 6/9 A kérdező kommentje:

Negyes hsz, nem arra valaszoltal. Nem azt kerdeztem, hogy a dobozt elhozhatom-e, hanem hogy a dobozzal hazahozhatok valamit.

Harmas hsz, koszonom. Akkor marad ott lent.

Otos hsz, ez senkit nem erdekel. Valaki kirakott a haz ele egyetlen dobozt. A rendorseg elott sem lennek rest elhozni, ha ugy dontenek. De volt, hogy tenyleges lomtalanitas volt es erre jartak a rendorok. Lattam valami erdekeset, elhoztam, oket meg nem erdekelte.

2023. máj. 23. 21:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kertes házban laksz, akkor vidd haza és tedd ki olyan helyre ahol nem lesz baja, nem ázik. Aztán majd szépen eltakarodnak belőle a rohadékok.
2023. máj. 23. 22:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 5-ös írta, elvileg az ilyen kitett dolgok a szemétszállító cég tulajdonát jelentik és nem lehet elvinni csak ha elkéred attól aki kitette.

A gyakorlat meg az, hogy ha nem csinálsz vele szemetet, rendetlenséget, akkor mindenki örül neki ha elviszed. akkor legalább nem a szemétben végzi hanem valakinek hasznára lesz.

Régebben direkt jártunk nézelődni gyerekként, hátha találunk valami jó cuccot és felnőttként én is jobban örültem ha valaki elviszi amit kirakok. Sajnos a hivatásos gyűjtögetők mindent szétforgattak, szétdobáltak és hatalmas szemetet csináltak a szépen kitett lomkupacokból. A szemetesek így nem tudták azt simán összeszedni. Ezért hozták azt a törvényt hogy nem szabad semmit elvinni.

Nem jó, de oka van. Most legalább joggal rá lehet szólni arra aki nekiáll szétszórni a kirakott holmikat, hogy ha nem hagyja abba a szétdobálást akkor rendőrt ívnak.

A normális lomizók meg ügyesek és figyelnek, amikor kiraknak valamit akkor rögtön elkéri az illetőtől és akkor viheti. Ha nem csinálnak szemetet akkor észre se veszik őket.

2023. máj. 23. 22:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tedd egy jól záródó nejlonzsákba, szórj bele rovarirtó spray-t vagy port és felejtkezz el róla 1 hónapra! Garantáltan nem lesz benne semmi, ha volt is.
2023. máj. 23. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!