Hazahozhatok valamit egy kidobott, nagyobb fadobozkával?
A lomtalanytáskor kidobott cuccok elvitele lopásnak számit de nem hiszem hogy bárki keresné a rendőrségnek meg jobb dolga is van ennél.
(Ez is egy hülye "törvény" ha engem kérdeztek)
Negyes hsz, nem arra valaszoltal. Nem azt kerdeztem, hogy a dobozt elhozhatom-e, hanem hogy a dobozzal hazahozhatok valamit.
Harmas hsz, koszonom. Akkor marad ott lent.
Otos hsz, ez senkit nem erdekel. Valaki kirakott a haz ele egyetlen dobozt. A rendorseg elott sem lennek rest elhozni, ha ugy dontenek. De volt, hogy tenyleges lomtalanitas volt es erre jartak a rendorok. Lattam valami erdekeset, elhoztam, oket meg nem erdekelte.
Ahogy 5-ös írta, elvileg az ilyen kitett dolgok a szemétszállító cég tulajdonát jelentik és nem lehet elvinni csak ha elkéred attól aki kitette.
A gyakorlat meg az, hogy ha nem csinálsz vele szemetet, rendetlenséget, akkor mindenki örül neki ha elviszed. akkor legalább nem a szemétben végzi hanem valakinek hasznára lesz.
Régebben direkt jártunk nézelődni gyerekként, hátha találunk valami jó cuccot és felnőttként én is jobban örültem ha valaki elviszi amit kirakok. Sajnos a hivatásos gyűjtögetők mindent szétforgattak, szétdobáltak és hatalmas szemetet csináltak a szépen kitett lomkupacokból. A szemetesek így nem tudták azt simán összeszedni. Ezért hozták azt a törvényt hogy nem szabad semmit elvinni.
Nem jó, de oka van. Most legalább joggal rá lehet szólni arra aki nekiáll szétszórni a kirakott holmikat, hogy ha nem hagyja abba a szétdobálást akkor rendőrt ívnak.
A normális lomizók meg ügyesek és figyelnek, amikor kiraknak valamit akkor rögtön elkéri az illetőtől és akkor viheti. Ha nem csinálnak szemetet akkor észre se veszik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!