Miért van az hogy mostanába orrba szájba megvámolják az aliról rendelt cuccaimat? Én már kifizettem a VAT azaz ÁFA-t. Attól tartok hogy ha közel jövőben rendelek kb.20eFt értékben valamit ,akkor arra még nagyobb vám díjat számolnak fel.
Értékhatártól függően vámot, áfát és vámkezelési díjat is felszámítanak.
Az aliról vett dolgoknál nem fizetted még ki a VAT-ot.
Ez akkor fordul elő mikor az eladó rosszul cimkézi meg a csomagot. Ha írsz a postának 3-4 hónap után válaszolnak, ahol megmagyarázzák, hogy ők sosem hibáznak és te vagy a hülye.
(Ezt már egyszer végig csináltam)
"Értékhatártól függően vámot, áfát és vámkezelési díjat is felszámítanak.
Az aliról vett dolgoknál nem fizetted még ki a VAT-ot."---Több ponton is téves, sőt nincs benne olyan ami fedné a valóságot :)
A vám+áfa már az árban szerepel, ezért is változik a termék ára és nem csak a postaköltsége, ha megváltoztatod a célországot. Vámkezelési díj sajnos már régóta minden rendelésre van (neten fizetve 399Ft, személyesen 799Ft), minden esetben fizeted, kivétel ha levélként adták fel és így átcsúszik a rendszeren.
Kis javítás a korábbi mondatodhoz képest, az aliról vett dolgoknál minden esetbe kifizetted már a VAT-ot, hiszen az ár tartalmazza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!