Milyen hasznos dolgot lehet készíteni nagyobb mennyiségű kopott vagy szakadt textilből?
Többségében agyonhasznált régi ágyneműk darabjai, kikopott, törölközők, konyharongyok, ruhákból inkább alsóneműk, pólók.
Az anyagok erősebb része már többnyire fel lett használva. De nagyon sok van még, ami már kb. a "használhatatlan" kategória.
Ezekből nagyanyáink rongyszőnyeget készítettek. Én ezt nem fogok, mert nincs eszközöm hozzá, meg nem akarok plusz zsinórokat venni hozzá.
Legjobb ötletem eddig, hogy szintén csíkokra vágom, összesodrom, és "kötök" belőle kisebb pokrócokat, vagy kerti székre ülőkéket.
Csak igazából ezek tudom előre, hogy nem lesznek túl szépek (legtöbb anyagom fehér vagy világos mintás).
Valószínű lesz a cicámnak új fekhely, abba tölteléknek jó lesz egy adag.
Továbbá takarításhoz használom lemosó, felmosó, ablakpucoló rongyoknak...
Na de mit lehetne még?
Ami hasznos is...
Szívesen fogadom mások ötletét!
Neeeem.... :)
Ahhoz már vacak. Ezt mások kidobják, kb hulladék. De sok, és tuti van felhasználására még ez-az, ami nem jut eszembe...
Párnahuzatokat varrtam az erősebb részekből. Meg ilyen "pecsvörkös" cuccokat.
Ez már ami azután maradt, tényleg lyukasak, kopottak, tele leszalad szálakkal, vagy van ami olyan gyengébb, hogy szakad egy erősebb fogástól...
vegyél ruhafestéket és áztasd bele! Kifejezetten jó ha nem egyformára festi be. Válassz olyan színt - keverheted is - ami tetszene olyan célra amit még megtennél - csak festés után takarításhoz nm lesz már alkalmas.
Egyszerűen be lehet festeni, csak meleg víz kell hozzá, a ruhafesték és némi ecet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!