Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Furcsanak talaljatok, ha...

Furcsanak talaljatok, ha valaki otthonaban egy darab disznoveny sincs? Nalatok van?

Figyelt kérdés

Egyaltalan feltunik-e, ha atmentek valakihez, hogy vannak-e novenyek vagy sem? Nalam most haldoklik az utolso aloe vera, at lett ultetve, de szerintem nem marad meg, megegyeztunk, hogy tobbet nem veszunk elo novenyt, mert felesleges😐

Csak kivancsisagbol kerdezem, hogy altalanos dolog-e, hogy mindenhol van noveny, fura-e, ha valahol nincs.

2023. márc. 8. 15:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A mostani telet valószínűleg, de nem biztos.

Más teleket szinte biztosan nem. Ha előfordul egyszeri is olyan -8, akkor annyi neki. (Fent az erkély melegebb pár fokkal a talajszintnél.)

Nekem két oldalról telibe üvegezett előtérben van vagy 400 kaktusz és más pozsgás, 0 fok a minimum, utoljára november vége felé öntöztem őket, és lassan már virágzanak az első kaktuszok. Télen is volt pár pozsgás, ami virágzott. Pl. Aeonium. Most korallvirág kezd nyílni. (Szinte 0 foglalkozással.)

2023. márc. 8. 17:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Az aloevera nálunk a társasházi folyosó lépcsőfordulóját szereti kb. heti egy nem túlzott locsolással. Alig győzi anyukám tovább ajándékozni a gyerekeit. Mármint a növényét :D
2023. márc. 8. 17:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyáltalán nincs növényem a bent, viszont van kertünk.
2023. márc. 8. 19:06
 14/16 anonim ***** válasza:

A válaszok kissé szétestek a probléma elemeire. Mindent lehet lakásban tartani, de a növények sajátos létfeltételeinek eleget kell tenni.

Amúgy meg a növények vagy állatok tartása lakásban alapvetően nyilván az emberben meglevő gondozási ösztön mértékét tükrözi. Akinél egyáltalán nincsen növény (vagy állat) a lakásban, annak kicsi a gondozási ösztöne vagy azt máshol, lakásán kívül ki tudja élni.

2023. márc. 8. 19:15
 15/16 Salx Narval ***** válasza:
100%
Szeretem a növényeket ezért feltűnik ha valahol nincs, de az is ha szép növényei vannak valakinek, furcsának egyiket sem tartom. Nálam dzsungel van, főleg télen amikor az udvarról is bekerülnek teleltetésre. Nem vagyok nagy kertész, így kihalásos alapon amelyik túlélte az maradt ami nem azt nem erőltetem. Van egy nagy akváriumom, az is tele van szép növényekkel én így érzem jól magam. Macsek is van, ő még nálam is jobban szereti a növényeket, főleg azokat amiket megmászhat, megkaparhat.:D
2023. márc. 9. 05:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem kötelező elem a dísznövény a lakásban, nekem nem is tűnik fel, ha nincs. Inkább ne legyen, ha mind kipusztul nálatok.

Nekem inkább a dísznövény-túltengés tűnik fel. Lehet szépen tartani őket, de sokaknál csak fény-és tápanyaghiánnyal küszködő, vagy túlzott melegtől kornyadozó egyedek vannak.

2023. márc. 9. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!