Furcsanak talaljatok, ha valaki otthonaban egy darab disznoveny sincs? Nalatok van?
Egyaltalan feltunik-e, ha atmentek valakihez, hogy vannak-e novenyek vagy sem? Nalam most haldoklik az utolso aloe vera, at lett ultetve, de szerintem nem marad meg, megegyeztunk, hogy tobbet nem veszunk elo novenyt, mert felesleges😐
Csak kivancsisagbol kerdezem, hogy altalanos dolog-e, hogy mindenhol van noveny, fura-e, ha valahol nincs.
A mostani telet valószínűleg, de nem biztos.
Más teleket szinte biztosan nem. Ha előfordul egyszeri is olyan -8, akkor annyi neki. (Fent az erkély melegebb pár fokkal a talajszintnél.)
Nekem két oldalról telibe üvegezett előtérben van vagy 400 kaktusz és más pozsgás, 0 fok a minimum, utoljára november vége felé öntöztem őket, és lassan már virágzanak az első kaktuszok. Télen is volt pár pozsgás, ami virágzott. Pl. Aeonium. Most korallvirág kezd nyílni. (Szinte 0 foglalkozással.)
A válaszok kissé szétestek a probléma elemeire. Mindent lehet lakásban tartani, de a növények sajátos létfeltételeinek eleget kell tenni.
Amúgy meg a növények vagy állatok tartása lakásban alapvetően nyilván az emberben meglevő gondozási ösztön mértékét tükrözi. Akinél egyáltalán nincsen növény (vagy állat) a lakásban, annak kicsi a gondozási ösztöne vagy azt máshol, lakásán kívül ki tudja élni.
Nem kötelező elem a dísznövény a lakásban, nekem nem is tűnik fel, ha nincs. Inkább ne legyen, ha mind kipusztul nálatok.
Nekem inkább a dísznövény-túltengés tűnik fel. Lehet szépen tartani őket, de sokaknál csak fény-és tápanyaghiánnyal küszködő, vagy túlzott melegtől kornyadozó egyedek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!