Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mobil klímával jól hűthető a...

Mobil klímával jól hűthető a nyáron brutálisan meleg szoba?

Figyelt kérdés

Albérletben lakok, egy szobát bérlek, ami tetőtéri és nyáron elviselhetetlenül meleg. Nagy változásokat nem lehet tenni, de eszembe jutott ,hogy lehet venni ilyen mobil klímát. Nézegettem, hogy 40-50 ezer forintért is kapni.

Tavaly nyáron azért nem gondolkoztam rajta, mert nagyon szűkösen jöttem ki akkor kezdtem el dolgozni és egyébként is nyár végén költöztem, de már most aggasz, hogy ki kellene találni valamit akkora mire meleg lesz.

2023. márc. 1. 10:41
 1/7 A kérdező kommentje:

Illetve valahova ki kell vezetnem a mobil klímát is?

nem tudom albérletben ezt hol és hova tudnám megoldani. Az ablakon?

Lakótársaim vannak.

2023. márc. 1. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csak olyan klímát tudok komolyan venni, aminek van kültéri egysége is. Vagyis kintre meleget termel, így csinál bent hűvöset. Nézd meg, ez milyen, de tartok tőle, hogy egy mobil klíma nem ilyen.
2023. márc. 1. 11:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ténylegesen mobilklímáról beszélünk (amiből én nem látok 40-50 ezerért), akkor az olyan, hogy egy csövön kimegy a meleg. Ezt ugye úgy kellene kivezetni, hogy közben ne jöjjön mellette be a meleg (különben nem hatékony).

Rendszerint úgy oldják ezt meg, hogy üvegen vágnak egy akkora lyukat, amit az év nagy részében lefednek, illetve bukó ablakokhoz van valami ilyen kiegészítő.

2023. márc. 1. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
40-50 ezerért szerintem csak léghűtőt kapsz, amibe jeget , vagy vizet kell tenni. Aztán a penész meg állandó vendég lesz nálad, ha nem szellőztetsz, akkor meg visszajön a meleg.
2023. márc. 1. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Tetőtéri helyiség mindig lutri, mert nem lehet tudni, hogy egyébként milyen a hőszigetelés a tetőfedés felé és mennyire vannak lezárva a különböző rések, tehát nincs-e fals levegő áramlás más helyiségek irányába,mert az bizony tovább rontja a hatásfokot.

A mobil klíma olyan zajos, hogy attól nem lehet aludni, ráadásul, ahogy írták, az üzemelés során keletkező forró levegőt ki kell vezetni a kültérbe, a kondenzvizet meg szintén, ami nem egyszerű dolog...

Viszont létezik mobilnak nevezett split klíma is (de nem 40-50 ezerért), aminél a hőtermelő és zajos kompresszort a tetőablakon kívülre lehet felszerelni (ez sem egyszerű megoldás !) és a tetőtéri helyiségen belül csak a ventilátoros beltéri egység van, ami mellett már aludni is lehet..

2023. márc. 1. 17:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez már sokat segít. Lyukat nem fúrhatok, de egyébként bukó ablak van. Tetőtéri szoba és nem jól szigetelt, úgyhogy nyáron elviselhetetlen, a költözésen is gondolkodtam már, de árban meg brutál jó egész évben.
2023. márc. 4. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os, talán pont ezért olcsó.

Hadd írjak egy analógiát: két éve autót vásároltam és előtte sok-sok hirdetést nézegettem. Volt néhány autó, ami méretre, életkorra megfelelő lett volna és nagyon méltányos áron kínálták. Egytől egyig kiderült róluk, hogy nincs klímájuk. Ahogy egy ismerősöm mondta: klíma nélkül nem olcsóbban tudod eladni, hanem eladhatatlan lesz az autód.

Egy tetőtéri lakásnál is lassan ez lesz a helyzet.

Egy ötletet mondanék még, ha értelmes a tulaj és hosszú távon ott laknál, meg persze, ha van pénzed. Vesd föl a tulajnak, hogy beszereltetnél oda klímát (normális, gazdaságos, hatékony klímát) és annak árát lelaknád. Ezzel néhány hónap elteltével te anyagilag ugyanott lennél, viszont kellemesebben telne a nyarad. Egyetlen kockázat: ha a tulaj később arra hivatkozva akar egy durva díjemelést, hogy most már klímás lakást bérelsz tőle. De talán nem ilyen sóher alak. :-)

2023. márc. 5. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!