A panel lakások, szoba/negyzetméter , hogy vanna kiosztva?
Sok olyat látok 55m² 2 szoba,
Olyat is láttam 1,5 szoba 55m² de kamra is van,
Hogy vannak ezek, kisztvaelosztva,
Milyen elosztásúak a panel lakások?
Változó.
Ennél pontosabban nem lehet válaszolni.
Általában az 50 valahány négyzetméter az 2 szobás lakást jelent, a 60 valahány négyzetméter az 3 szobásat.
A kétszobásokban vagy 2 egyforma szoba van és közötte/mellette előszoba+fűrdőszoba+konyha, amiből az egyik szobát szokták nappaliként is használni, vagy egy kicsivel kisebb az egyik szoba. A konyha mérete kicsi, pár nm-es, csőszerű.
A három szobás lakásokban általában van 2 nagyobb és egy kisebb szoba ha kicsi a konyha, ha az egy picit nagyobb, akkor 2 kisebb szoba meg egy nagyobb.
A fűrdőszoba és a vécé általában külön vannak megoldva.
Ennél többet nem nagyon lehet mondani, mert a lakás elhelyezkedésétől, alakjától függ a többi.
Sok panelban jártam, abban is nőttem fel, mind másmilyen ezeken felül.
A mi lakótelepünkön vannak 4 szobás lakások is, sajnos ez ritka a panelek között. 72-73 nm-esek, ezekben már 2 gyereknek is lehet saját szobája meg a szülőknek is és külön nappali van. A konyha is értelmesebb méretű, van ahol az előszoba-folyosó-konyha egy légtér és emiatt lehet étkező rész is a kis konyha mellett.
Ha érdeklődsz az ilyen lakások után akkor menj fel egy ingatlanos oldalra ahol alaprajzokat is szoktak a hirdetéseknél a lakásokhoz tenni a fényképek közé. Ott láthatod milyenek.
Akkori szabályozás szerint 12 nm-től volt szoba és 6 nm-től félszoba.
Az alatt nem szoba, hanem kamra vagy mosókonyha, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!