20-30 közöttiek! Ha ti nem élnétek külföldön, miért?
Sziasztok! 25 éves vagyok és egyre több ismerősöm próbál szerencsét külföldön vagy megy programokkal dolgozni - külső szemmel sokkal színesebbnek, élettel telibbnek tűnik külföld mint itthon. Én gondolkozok benne hogy kimennék valahová, csak nem tudom pontosan melyik országba.
Ti akik esetleg úgy vélitek itthon élnétek, vagy amíg fiatalok vagytok, miért? Titeket mi köt Magyarországhoz vagy miért nincs meg bennetek a vágy hogy kimenjetek?
Gondolkodtam északon.
De a Magyar csajokat szeretem:)
29F
Mert van egy szép nagy házunk itt, a gyerekünk itt jár oviba, itt vannak a kis barátai, nekünk is itt van a család, a mi barátaink is. Nem akarunk külföldön örökre csak egy bevándórlók lenni, sehol se fogadnak be igazán úgysem..itt van mindkettőnknek a munkahelye is, jól keresünk bőven, ez sem indokolná. Amúgy sokat járunk külföldre nyaralni, kirandulni, nincs bajunk külfölddel, de csak pihenésre. Tavaly voltunk Norvégiában és Cipruson, idén megyünk Görögországba, Montenegroba és Párizsba Disneyland miatt. Jövőre pedig tervben vagy egy Mauritius. Szóval járunk minden felé, szeretünk új helyekre menni, de nem élni.
28N
31 vagyok. Mert külföldön sincs kolbászból a kerítés. :)
Itt van a családunk, a barátaink, szeretünk az anyanyelvünkön beszélni és már nem hajt a kalandvágy. Szeretném, hogy a gyerekeim is értsék a nagyszüleik nyelvét, jól megélünk itt. Nem értünk egyet mindennel, de nincs igazán okunk elmenni.
Nemrég lettem 27.
Lakás megvan, feleség megvan, baba úton.
Van egy jól fizető állásom amit szeretek, a kormány alapvetően minden intézkedése kisebb nagyobb mértékben kedvez nekünk.
Az meg hogy külföldön több program van...
Igen 8 milliárd nem magyar van és kevesebb mint 10 millió magyar, persze hogy több program van.
Minél nagyobb valahol a népsűrűség annál több program van, mert megőrülnek az emberek különben.
De ha összeveted mondjuk Pestet Stuttgarttal akkor már Pest nyert.
Valamiért azoknak akik nem jártak sokat külföldön, a külföld amolyan misztikus csodahelynek számít.
Mehettem voltna ki Németországba, meg USA-ba is, de mivel láttam már előttem mindkettőt sokszor élőben, inkább nem mentem.
Nyilván valamivel többet tudtam volna félretenni, de cserébe 0 program a barátokkal, családdal. Emberileg tönkremész, ezt látom mindenkin, aki kiköltözött, pár év után kb mindenki hazajött, 2 olyat ismerek aki 10 évig bírta, már gyerekekkel együtt költöztek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!