Mi a teendő, ha vettünk egy házat, amin nincs engedély a terasz beépítésére, de be van építve?
Vettünk egy falusi házat. Térképmásolatot mutattak hozzá, fel volt tüntetve minden épület/épületrész rajta, a terasztól kezdve disznóólon keresztül minden. Azt hittük rendben van, banki hitelbírálaton is probléma nélkül elsőre átment.
Viszont utólag kiderült, hogy a korábbi terasz (ami ismétlem, térképen szerepel, bejelentett, a ház szintjén található), ami könnyűszerkezetes módon be lett építve és konyha lett kialakítva, valójában engedély nélküli.
Nem terveztették meg, engedély nélkül bővítették és engedély nélkül helyezték a konyhát is (és ez megtekintéskor egyáltalán nem tűnt fel, teljesen normálisan csinálták, nem kókány munkát végeztek, gázt pedig nem vezettek el, mert indukciós főzőlap van).
Ilyenkor mi a teendő? Milyen költségekkel jár, ha én szeretném, hogy hasznos alapterületként beleszámítson az épületbe, illetve hogy ne legyen probléma vele és ne kapjak egyszer csak (bármilyen okból kifolyólag emiatt) milliós büntetést?
Ha ez szabálysértés,akkor ezt az előző tulaj követte el.
Így vetted,nem neked kell felelni a múltért.
"a korábbi terasz (ami ismétlem, térképen szerepel"
Tehát a térképen eleve szerepel.
Akkor meg mi a gondod?? Vagy ennyire unatkozol?
Nem mindenkinek való családi ház.
11-es, azért ez ennél bonyolultabb, mert én még olyat is hallottam, hogy örökölt valaki olyan ingatlant, ami szabálytalanul lett építve, és amikor ez sok év múlva kiderült, egy csomó bírságot kellett fizetnie miatta.
Ezért írtam, hogy ha jóhiszeműen és az elvárható gondossággal járt el, akkor ezen az alapon perelheti az eladót. De a hivatal attól még vele szemben jár el.
Engedélyeztetni mondjuk nem is kellett volna (már sok éve ez a rend), de bejelenteni igen. Tervezve, mindenestől.
Ez persze részletkérdés.
Alapból a kutya se fog foglalkozni vele.
De ha mégis valamiért hivatalossá akarod tenni a változást, akkor keress fel egy építészt, ő mindent elmond. (Nélküle úgyse menne.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!