Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megéri a következő termékből...

Megéri a következő termékből vásárolni?

Figyelt kérdés

Barkács boltokban kapható citrus félékből?

Qumket vagy citrom, mandarin,stb

ma 07:17
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Alapból igen.

De kérdés, hogy élelmiszerre van e engedélyük, ugye más tárolás, kezelés, kipakolás vonatkozik rájuk.

ma 08:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Otthon lehet-e belőle legalább néha fogyasztásra leszedni úgy értettem a kérdést
ma 08:12
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon nehéz telelteni legjobb egy üveges veranda.

Szoktam venni de 2-3 év max és elpusztul.Akkora mennyiséget nem hoz volt hogy 10 db citrom volt rajta

ma 08:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!😉
ma 08:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha van megfelelő helyed a teleltetéshez, akkor semmi gond nincs velük. Vagy legalábbis nem több, mint más cserepes növényekkel. Mert nyilván ezeket is gondozni kell, megfelelő mértékben öntözni, tápoldatozni, metszeni, átültetni időnként, stb.

Nálam egy két oldalról üveges előtérben vannak, ahol nincs külön fűtés, de a lakás nem engedi fagypont alá. A mandarint kb. 22 éve vettem, a citromot 15.

Hoznak némi termést, de ennek a gazdasági haszna kb. nulla, ha minden költséget beleszámolsz. Ezek dísznövények. Én nem is szoktam leszedni, ameddig le nem hullanak, mert a terméssel érdekesek, azt veszik észre a hozzánk látogatók.

(És tényleg le kellett volna írni, hogy növényekről szól a kérdés, nem gyümölcsről, mert látod, szegény 1. válaszoló hogy megszívta, lepontozták.)

ma 10:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Dísznövénynek kell tekinteni ahogy #5 írta, aminél szép és érdekes, hogy van rajta 1-2-3 termés is a virágzás után. Arra nem jók, hogy ebből akarj sok termést. Ha sikerül nekik ideális helyet kialakítani akkor is itt kevés a napsütéses órák száma és a meleg időszak sem elég hosszú a tökéletes terméshez.

A levelük is szép, de tényleg akkor érdekes ha van még rajta termése. Pl. ha gyereknek szeretnéd mutatni hogyan nő a citrom, milyen is amikor a mandarin fejlődik, akkor nagyon hasznos, de jó ízű termést ne várj tőle.

Nekünk a kertben át is telel a gránátalma és van is gyönyörű virága, időnként nagyon sok termése is, de nem tudja úgy beérlelni és kissé rózsaszínes, savanykás marad még késő őszre is. Ehető, de nem olyan mint amit meg tudsz venni a boltban.

Dísznövénynek viszont mind szép és érdekes, mutatós. Mellesleg van rajta ehető termés is és ez plusz pont ha nem emiatt ültetted vagy vetted.

ma 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!