Kinek a feladata a pótfűtés kérése? Enyém, mint lakóé, vagy a közös képviselőé? /lent/
Telefonáltam, azt mondja én kérdezzem végig a 3 lépcsőházat, mert neki ez nem a feladata. /a 3 lépcsőház 1-nek számít/
Nem neki lenne a dolga kijönni és megkérdezni, ha már jeleztem felé, hogy kérjük-e? Nekem kell, lakónak?
a közös képviselő dolga lenne.
de, ha ő nem csinálja meg, akkor vagy megcsinálod te, vagy ültök a hidegben. kérdés, hogy mi a fontosabb, az önérzeted vagy a meleg...
persze a következő lakógyűlésen fel lehet vetni, hogy mi lenne, ha más lenne a közös képviselő, ha erre sem képes...
Közös képviselő, vagy lakóbizalmi? Nem mindegy a kettő.
A közös képviselő havonta fizetést kap azért, hogy a ház dolgait intézze. Ez a fő munkaköre. A lakóbizalmi pedig havonta egy-két ezer forintos tiszteletdíjért (amivel a seggét is kitörölheti egy két intelligens lakó miatt) intézi a ház ügyeit (szemétledobó dugulás, lakók tájékoztatása, ha valami elromlik a házban ő hívja ki a szerelőt, ami nem kevés pénzbe kerül(pl egy zárcsere, a földszinten amit egy két barom lakó két hét alatt tönkretesz, az a háznak alkalmanként 7-8000 forintjába kerül) és hallgathatja egy két még-intelligensebb lakó hülyeségét, hogy az ő saját tulajdonú lakásában mikor lesz ingyen bogárirtás, stb.
Végig kellene gondolni, hogy évi 12000 forintért ezt vállalja-e valaki.
Ha valóban közös képviselő a státusza, az más helyzet. Ott lehet reklamálni. Ha kell a fűtés, be kell telefonálni a hőközpontba, hogy fáztok, és be fogják kapcsolni a fűtést. (Igaz, hogy valószínűleg ne mindenki fog ennek örülni.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!