Van olyan aki kertes házból panelba költözött és nem bánta meg?
Sziasztok!
Én is ebben a cipőben járok.
6 éve lakom újra kertes házban, de annyira elegem lett már abból, hogy a szél idehord szemetet, a tető megrongálódik/beázik, füvet kell nyírni 40 fokba, nő a gaz, kutyaszarszag, estére sok a szúnyog, hétvégén is sok a flexelés, kocsik megállnak a kapum előtt/mellett beszélgetnek. Rengeteget ingázok be a városba, konkrétan 4x kell átszálljak hogy beérjek a munkahelyemre, pedig itt lakok Gyálon. Befele reggel 1 óra, haza fele csúcsidőben 1.5 óra az út. Ha elfelejtek venni hazafele valamit annyira idegesít, hogy megint kocsiba kell szállni elmenni valahova venni zsömlét, mert a legközelebbi bolt is 15 perc séta (ahol nem biztos hogy kapsz még kora este).
Nem tudok hébe hóba a haverokkal meginni egy pohár sört kaja után étterembe valahol mert valakinek haza kellene vinnie.
Mennék már inkább szivesen egy panelbe.
A tervem az, hogy ahonnan szomszédaim lesznek fal, ráhúzok 10cm vastag homlokzati kőzetgyapotot hangszigetelés gyanánt telibe glettelem/hálózom. Nincs az a kiabálás ami azon is át fog terjedni. Burkolatot felszedem, és alá teszek egy 2cm XPS lapokat, és azt burkolom le.
Mennyiből tart? Semeddig. Gond letudva. Fűtés letudva.
Azt akarom végre, hogy az életemet ne kelljen buszokon leélni sokszor állva kell utazni, mert hely sincs annyira unom már.
A NAGY HÍR:1 hónapja írtuk meg az adás-vételt,eladtuk a kertest és kb.1 hónapon belül panelba költözünk,10.emeletre,szép a kilátás,panelprogramos,lépcsőn fel lehet menni még egy emeletet,ahol fedett,oldalt üvegfalú átjáró veztet a szomszéd lépcsőházba, ha a liftünk meghibásodik, ott a másik.
Az emberek többsége a kertest szereti. A kb.60 év körüli néni eladta a házrészét,és megvette a mi kertesünket.Felújítandó,de van egy ismerőse aki viszonylag olcsón megcsinálja, amúgy egy vagyonba kerülne!
Kérdeztem a nénit hogy miért nem panelt vesz, azt mondta élt már panelben,és többet nem akar.Mindkettőnek van előnye-hátránya, mi meguntuk azt hogy vagyonokat kell rákölteni,nincs olyan isemrősünk aki kedvezményesen felújítaná, alig várjuk hogy a kertesből a 10.-re költözzünk!(reméljük nem lesz földrengés)
Szia. Iható, csak az a baj vele, hogy sokáig engeded akkor se lesz hideg a víz, mert felmelegszik a csöveken mire megteszi a hosszú utat.
Gratulálok a költözéshez! Nagyon szerencsések vagytok! Bár én is megszabadulnék már a kertes háztól!
Picit irígy vagyok :)
Én is 10. Emeletre akarok menni bazi jó a kilátás, csendes, klímaval hűvös is nyáron. Télen jó meleg, mert felülről tolják a fűtést lefele.
Áhh mennék már én is panelbe :))))
Éljetek, kiránduljatok! Költsétek túrázásra, élményekre az időtöket, pénzeteket. Ne hallgassatok senkire! Jó döntés volt. Kényelem= nyugalom.
Köszi.
Sokat olvastam a témában, az emberek többsége kertes párti, de vannak panelimádók is.
Ha rossz a lakóközösség, dűbög felülről a szomszéd, a kopogás az ember agyáig hatol,ütik a radiátorcsövet...akkor elhiszem hogy az ember kertesbe vágyik.
Ha viszont jó a lakóközösség,megszavazzák a felújításokat,csend,nyugalom,kényelem van... akkor nagyon jó választás a panel.
2020-ban állítólag volt egy földrengés (én dolgoztam aznap, ezen röhögök azóta is, hogy mindenki érezte, csak én és a munkatársaink, meg a vendégaink nem). Hazamentem, most már exem állította, hogy kocogtak a poharak meg bögrék a kabinetben. A lakótelepi csoportban több poszt is született, hogy ők nem gondolták volna, hogy kibír a panel egy földrengést.
Ez nálunk tényleg ritka, utolsó földrengést 6 éves koromban éltem át, 2000 környékén (nem tudok pontos évszámot mondani, lehet, 2001 volt, nem tudom), ott sem sérült meg senki és semmi.
Egy munkatársam mondta hogy 3 éve(tehát 2020-ban) Szegeden volt földrengés és a 10. emeleten azt érezte az ágyban fekve hogy ringatózik, felpattant megfogta a gyerekét, a polcról meg le is esett valami._Akik az elsőn laktak,semmit sem éreztek, én sem éreztem az ég világon semmit a kertesben,de a 10.-en érezték,és egy kicsit meg is ijedtek.Sosem éreztem még földrengést, gyerekkoromban 30 évvel ezelőtt mikor néztük a Dallast a kertes házban, anyukám észrevette hogy egy kicsit mozog a csillár tehát földrengés van, de a fotelban ülve az ég világon semmit sem éreztünk.
Az exed hanyadik emeleten volt mikor kocogtak a poharak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!