Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni ha ilyen...

Semmimsincs kérdése:

Mit tudok tenni ha ilyen krízishelyzet áll fenn?

Figyelt kérdés
18 évesen kitett apám otthonról. Szerencsére akkor mamám lakása szabad volt es ott éltem egyedül. Nem egyeztünk ki mamámmal (táv- kapcsolatban sem, telefonon) így muszáj volt hazaköltöznöm. Szivesen fogadtak (apa es a masik csaladja). Kenytelen voltam teljes munkaidot vallalnom + az opcionalis esti suli (nappalin nem tanulhattam tovabb). Ez volt a feltetelük. Lakbért, rezsit nem fizetek szerencsere. Viszont apam felesegevel 12 eves korom ota olyan szinten nem jottem ki hogy fizikailag is megmutatkozott mar. Jelenleg is ez van minusz a verekedes. Es egyszeruen nem tudunk meglenni. Hosszu mind1. A kerdesem lenyege, hogy mar egy jo ideje fenyegetőzik apam hogy kirakja a szűröm (jogilag megteheti lazan). Viszont több mint 100k ft-tal tartoznak nekem es addig nemigen tudnek eligazodni ha marol-holnapra kuldenek isten hirevel. Illetve foallasu munka mellett hova mennek ideiglenesen amig kitalalok vmit. Lehetetlennek tunik a helyzet es gozom nincs hol kezdjem.szallodara gondoltam, de az a gatyamra menne, rokonok elfordultak tolem apam miatt. Illetve barataimat nemigen terhelnem ezzel foleg ugy hogy a legtobben meg szulokkel elnek. Mihez kezdjek?

2022. nov. 17. 21:21
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Munkásszálló.
2022. nov. 17. 21:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kutatom, hogy kinek van igaza, amikor senkivel nem jössz ki.

Lehet, hogy neked, de ez most totál lényegtelen!

Vagy megpróbálod meghúzni magad ott ahol éppen ingyen laksz, míg összeszedsz egy szobabérlésre, vagy egy önálló garzonra valót, vagy tényleg marad a munkásszálló. Utóbbi a hajléktalanságnál jobb egy fokkal.

(Mellesleg ilyen viszony mellett, mint amit leírtál a 100ezertől szerintem búcsúzz el, különösen annak tükrében, hogy ingyen élsz ott, egyetlen feltételük a tanulás volt)

2022. nov. 17. 21:41
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Fogd vissza magad! Ilyen egyszerű!
2022. nov. 17. 21:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Munkásszálló vagy szobabérlés.

Havi 50 ezerért találni.

2022. nov. 17. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyáddal mi a helyzet? Vagy a másik mamádékkal?
2022. nov. 17. 21:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most hány eves vagy?
2022. nov. 17. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Keress munkát, ha lesz félretett pénzed, akkor albérlet.

Gondolom a pénz félretevéssel lesz itt a gond.

2022. nov. 18. 08:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell pánikolni, keress munkát. Jól írják, havi 50 körül már kapsz szobát, tudsz tisztálkodni, főzni magadra. Vannak munkáltatók, akik szállást is adnak (szobát).

[link]

2022. nov. 18. 12:25
 9/11 A kérdező kommentje:

Van munkam ... de ezt odairtam, teljesmunkaidoben dolgozok (atlagban nagyon jol keresek), igen a penzfelreteves nehezkes, inkabb a kinalattal van baj ahol elek (ezt elarulom: Borsod) amilyen lakasokat lattam eddig kiadot, a minimum 75k ft volt. Na ennyi amugy inkabb ezzel van a gond.

18l (az esemenyek 1 ev leforgasa alatt tortentek...)

2022. nov. 18. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Először a gyámügyre mennék, hogy milyen jogaid vannak. Ha nappalis vagy, akkor ez bűncselekmény, amit apád elkövetett.

Meg ha van több felnőtt otthon, akkor ők is bűnösök.

Nem fizető bérlőt nem lehet kirakni évekig, nem egy bejelentett családtagot, basszus.:)

Egyébként simán csak iratkozz be egy nappali iskolába, és máris megvan.

Apádat meg feljelenti a gyámügy a büntetőbíróságon.

2022. nov. 19. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!