Kenyérsütő gépben nem kel meg eléggé a tészta?
Egy Gorenje egy lapátos gépet használunk, a manuál szerinti recepttel.
340ml víz, 2tk só, 2ek olivaolaj, 2 mérőpohár liszt + 2 mérőpohár teljes kiőrlésü, 1ek nádcukor és 1tk szárított élesztő.
A teteje kissé behorpad.. nem vészesen, de azért valamennyire. Mikor kész van, az üst széléig se ér fel a közepe, pedig szerintem (képek alapján) túl is kéne dagadnia rajta.
Túl sok víz? Rossz sorrend? Az tuti, hogy a só még véletlenül se érintkezik az élesztővel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nincs baj a spáros TK tönköllyel. Tökéletes szép pogácsákat sütünk belőle.
Viszont van egy olyan ajánlás, hogy 70% TK és 30% finom liszt, mivel az kicsit könnyít rajta.
Mi IR-esek vagyunk és így is okés. Ha nincs valami extra gondod ami miatt csak a TK mehet, akkor próbáld így.
A száraz élesztő is lehet jó, de sokkal jobb a friss kocka élesztő felfuttatva. Valójában a szárazat is feltuttathatod, akkor derül ki, hogy jó e még. Jártam úgy a kockával is, hogy semmit nem csinált a tejben. Így cseréltem is még mielőtt bekevertem volna a liszttel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A baj, hogy a gép időre csinál mindent, és hiányzik az emberi tudás.
A liszt minősége változó, így a víz is változik. Az élesztő minósége a kelési időt befolyásolja.
Használj friss élesztőt, először vízzel,cukorral,futtasd meg, oldódjon fel. Így a só már nem okoz gondot.
Valamint, lényegesen jobb lesz, ha rendes géppel megdagasztod, kézzel érzed a tészta àllagot, és látod a kelés mértékét. Sokkal jobb lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!