Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kenyérsütő gépben nem kel meg...

Kenyérsütő gépben nem kel meg eléggé a tészta?

Figyelt kérdés

Egy Gorenje egy lapátos gépet használunk, a manuál szerinti recepttel.

340ml víz, 2tk só, 2ek olivaolaj, 2 mérőpohár liszt + 2 mérőpohár teljes kiőrlésü, 1ek nádcukor és 1tk szárított élesztő.


A teteje kissé behorpad.. nem vészesen, de azért valamennyire. Mikor kész van, az üst széléig se ér fel a közepe, pedig szerintem (képek alapján) túl is kéne dagadnia rajta.

Túl sok víz? Rossz sorrend? Az tuti, hogy a só még véletlenül se érintkezik az élesztővel.



#gép #kelesztés #kenyér sütése
2022. nov. 7. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Mert már a liszt sem olyan,amilyennek lenni kellene .Jah,az élesztőről ne is beszéljek.
2022. nov. 7. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Teljes kiőrlésű lisztet vedd ki a tortúrából és fog sikerülni . Ugyanis aranyáron árult teljes kiőrlésű nem az .
2022. nov. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Spar-os tonkoly lisztet használok ... mi a baj vele?
2022. nov. 7. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak az,és nem csak ezzel,hogy nem az a minőségü van a csomagban ami rá van írva .
2022. nov. 7. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A szárított élesztő minősége hagy kívánnivalót maga után.
2022. nov. 7. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs baj a spáros TK tönköllyel. Tökéletes szép pogácsákat sütünk belőle.

Viszont van egy olyan ajánlás, hogy 70% TK és 30% finom liszt, mivel az kicsit könnyít rajta.

Mi IR-esek vagyunk és így is okés. Ha nincs valami extra gondod ami miatt csak a TK mehet, akkor próbáld így.

A száraz élesztő is lehet jó, de sokkal jobb a friss kocka élesztő felfuttatva. Valójában a szárazat is feltuttathatod, akkor derül ki, hogy jó e még. Jártam úgy a kockával is, hogy semmit nem csinált a tejben. Így cseréltem is még mielőtt bekevertem volna a liszttel.

2022. nov. 7. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A baj, hogy a gép időre csinál mindent, és hiányzik az emberi tudás.

A liszt minősége változó, így a víz is változik. Az élesztő minósége a kelési időt befolyásolja.

Használj friss élesztőt, először vízzel,cukorral,futtasd meg, oldódjon fel. Így a só már nem okoz gondot.

Valamint, lényegesen jobb lesz, ha rendes géppel megdagasztod, kézzel érzed a tészta àllagot, és látod a kelés mértékét. Sokkal jobb lesz.

2022. nov. 7. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, és a kenyeret gőzbe jó sütni, amit a gép szintén nem tud.
2022. nov. 7. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!