Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha igaz tényleg, hogy kelet-...

Ha igaz tényleg, hogy kelet- Magyarországon ksh átlagbérből élnek az emberek, akkor mire költenek?? Ma 250-300e Ft nettóból, hogy élnek meg? Napról-napra?

Figyelt kérdés

2022. okt. 11. 06:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 A kérdező kommentje:
Szerintem a 80% is kevés nekik..
2022. okt. 16. 10:08
 62/74 anonim ***** válasza:
67%

"Szerintem a 80% is kevés nekik.."

Igen, kevés. Ugyanolyan diplomájuk van, mint a többi diplomásnak, sőt, a "büfészakokhoz" képest még jóval értékesebb is, miért ne kaphatnák akkor meg az átlagot? Legalább mostanában, amikor annyira kevés tanár van, hogy tényleg már a fővárosi elitgimikben sincs elég, nem csak az eldugott falvakba nem jut.

2022. okt. 16. 12:33
 63/74 A kérdező kommentje:
Bár azért kellene különbséget tenni a Budapesti meg Kelet-magyarországi tanár fizetés között. Pesten 300e Ft is kevés, Borsodban 200e is elég... Bár lehet, hogy így van, nem tudom
2022. okt. 24. 11:20
 64/74 anonim ***** válasza:
90%
Túl kicsi az ország, hogy ekkora különbségek legyenek a megélhetésben. Amiben eltérés van azok az ingatlanárak és valamelyest a szolgáltatások, de csak olyan 10-15% az eltérés.
2022. okt. 24. 12:02
 65/74 anonim ***** válasza:
73%
Én ugyan már rég elhagytam a pályát, de anno évtizedekig tanítottam. Legnagyobb városunk elit iskolájában, válogatott, tagozatos gyerekeket, és kis falusi, hátrányos helyzetű tanulókat. A különbség....nos, a tagozatos gyerekeket szinte csak versenyekre kellett felkészíteni, a tananyag elsajáttíttatása szinte gyerekjáték volt. A kis faluban sokszor az alapvető dolgok megtanításához is vért izzadtunk. Szóval, nem kizárólag a megélhetést, hanem a ráfordított munkát is figyelembe véve semmiképp nem lenne helyes, ha pl. Szabolcsban vagy Borsodban kevesebb lenne a munkabér. (Bár személyes véleményem szerint életem legjobb döntése volt, hogy más irányba mentem. Addig egy panelben laktunk, utána tudtunk kertvárosi családi házat, gyerekeinknek lakást, kocsit, stb. vásárolni.) Ha maradok a pályán, most is a panelben ücsörögnék...
2022. okt. 24. 13:12
 66/74 anonim ***** válasza:
9%

"Addig egy panelben laktunk, utána tudtunk kertvárosi családi házat, gyerekeinknek lakást, kocsit, stb. vásárolni.) Ha maradok a pályán, most is a panelben ücsörögnék..."

... a gyerekeid viszont talán önállóbbak lennének, jobban megbecsülnék azt, amijük van, nem lennének olyan elvárásaik, mint amilyenek vannak, hanem elégedett életet tudnának élni kevesebb pénzköltés árán is, stb.

2022. okt. 24. 17:24
 67/74 A kérdező kommentje:
66-os bocs, de honnan tudod, hogy mit tudnak megbecsülni a gyerekei??? Attól még, hogy megtehették és kaptak lakást/kocsit egyáltalán nem biztos, hogy ezt kevésbé becsülik meg, mint ahol nem jut a gyereknek semmi… nehogy már azért legyen leszólva, mert támogatta a gyerekeit… :D
2022. okt. 24. 19:48
 68/74 anonim ***** válasza:
68%

"honnan tudod, hogy mit tudnak megbecsülni a gyerekei???"

Bármit bármennyire megbecsülnek, talán még jobban megbecsülnék, ha nem hullott volna az ölükbe.

2022. okt. 24. 20:03
 69/74 anonim ***** válasza:
87%

250-300 nettobol meglehet elni, attol fugg milyen koltsegeid vannak. A szuleim bevetele netto 250 korul van de ok csak ketten vannak meg a kutyajuk, a haz tehermentes, az auto tehermentes, egy auton osztoznak es nem mennek vele sokat.

Gyakorlatilag a szamlakat kell befizetniuk meg kajat, tisztalkodasi szereket vesznek. Nem jarnak etterembe, nem vasarolnak ruhakat csak nagyon ritkan, nem jarnak nyaralni sem, gyerekeket nem kell eltartani mert en is es a tesom is kulon lakunk.

Ha alberletet kell fizetni, gyereket kell nevelni akkor mar sokkal nehezebb a helyzet.

2022. nov. 7. 00:30
 70/74 A kérdező kommentje:

69-es amit leírtàl az alapján meg lehet élni, ha nem

Költenek semmire, és már mindenük megvan… :(

2022. nov. 7. 06:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!