Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha igaz tényleg, hogy kelet-...

Ha igaz tényleg, hogy kelet- Magyarországon ksh átlagbérből élnek az emberek, akkor mire költenek?? Ma 250-300e Ft nettóból, hogy élnek meg? Napról-napra?

Figyelt kérdés

2022. okt. 11. 06:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
53%
Hát érdekes ez. Én amikor mondtam rokonoknak mennyit keresek, ez akkoriban 400 volt, akkor kiröhögtek, hogy annyiért nem is éri meg Pesten lenni. Majd 5 perc múlva arról beszéltek, hogy a LEGO-ban 180-at is meg lehet kapni pótlékokkal és hogy az milyen jó fizetés.
2022. okt. 11. 12:44
 22/74 anonim ***** válasza:
24%

Amúgy meg nagy a szórás vidéken is.

Testvérem 3-400 körül keres, ami olyan szó-szó, párja pedagógus, nyilván éhbér.

De van ismerős aki ugyanazzal a foglalkozással mint én ugyanannyit keres mint én. Csak míg én egy szaros panelt alig tudtam össze kaparni, a srác otthon lakott, gyűjtött pár évig, most házas és építi a házát.

2022. okt. 11. 12:50
 23/74 anonim ***** válasza:
63%

20 én most az azonos munkakörben dolgozókra gondoltam. Nyilván akinek olyan munkaköre van, amilyen pozíció vidéken jellemzően nem is nagyon létetik, azt nem lehet összehasonlítani.

Amiket utána felsorolsz, azok már elég szubjektív dolgok, megtérülésük és értékük is szubjektív. Azért egy 20-25 éves hitelnek is van kockázata, és ha "történik valami" akkor onnan is lehet elszegényedni.

Az igazán jómódúak is inkább vidéken élnek, nem kell magyarázni miért.

2022. okt. 11. 13:19
 24/74 anonim ***** válasza:
14%

Nekem Budapesten saját lakásban a teljes havi minimumköltségem 90 000 Ft körül van, ez rezsi, élelmiszer, tisztálkodószerek.

Közértből veszek mindent, Kelet-Magyarországon ott van a kert és az ól is, azzal még le lehet faragni ezekből a költségekből.

Nyilván vannak évi egyszeri költségek is, ez rájön. Szemüveg, cipő, villanykörte, stb.

Nem tanulok és nem tartok el senkit.

2022. okt. 11. 14:06
 25/74 anonim ***** válasza:
67%
14: Nézz meg egy közalkalmazotti bértáblát, pedagógus, hivatalnok annyit kap, ha nem helyezkedik. Még ha jogász is.
2022. okt. 11. 14:08
 26/74 anonim ***** válasza:
93%

20: "BP-n nem 300-350-et keresnek és nem 100-150 az elbi,"

De, 1 főre annyi. A belvárosban, klassz, 1-2 fős lakások.

És ez már idei ár. Tehát aki régebben bérel, és nem emeltek neki, olcsóbban bérel. Rezsivel, előfizetésekkel át lehet lépni a 150-et persze, de lehet szerényebb árú lakást találni annak, akinek nincs rá ennyije.

2022. okt. 11. 14:11
 27/74 anonim ***** válasza:
64%

10: Az hogy jön ki? Autó vételára, súlyadó, kötelező biztosítás, vizsgáztatás, jogsimegújítás, autópályamatrica, parkolás, kerékcsere évente 2x, hogy jön ez mind ki havi 10-re?

Csak a műszaki vizsga havi 2500-ra jön ki minimum.

2022. okt. 11. 14:15
 28/74 A kérdező kommentje:
27-es köszi! EZt nem értem én se :D
2022. okt. 11. 14:23
 29/74 anonim ***** válasza:
33%

“ Autó vételára, súlyadó, kötelező biztosítás, vizsgáztatás, jogsimegújítás, autópályamatrica, parkolás, kerékcsere évente 2x, hogy jön ez mind ki havi 10-re?

Csak a műszaki vizsga havi 2500-ra jön ki minimum.”

Te hányszor veszed meg az autót? Mert én egyszer vettem meg, nem lízingelem. Mellesleg az egyetemi ösztöndíjam kifutotta ;)

Súlyadó, szervíz, olajcsere, évi 3 megyére autópályamatrica, biztosítás bőven kijön havi 10ezerből. Sajnálom ha neked nem. Kerékcsere itt 10ezer per alkalom, de vettem inkább masik felni készletet, így magamnak cserélem már ki évi 2x

2022. okt. 11. 14:59
 30/74 anonim ***** válasza:
71%
Akkor is eléggé necces. Egy kiskocsira B10-ben a kötelező évi 20 ezer körül van. Teljesítményadó egy öregebb kiskocsira 10 ezer forint körül van évente. Egy olajcsere olcsó helyen is 25 ezer és évi egyszer szükséges. Két évente műszaki vizsga szintén olyan 25 ezer legolcsóbban, ha nem kell javítani semmit, plusz a téli-nyári gumi átszerelés kerekenként 3 ezer. Már csak ez önmagában több, mint 7 ezer havonta és akkor még nem vettél pályamatricát, nem fizettél parkolást és nem kellett egy fillért sem szervizre költeni az olajcserén kívül. Nem életszerű!
2022. okt. 11. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!