Van nálatok otthon tűzoltókészülék?
Panel: Van egy a bejáratnál. Lejárt már a tanusítványa, de szerintem ettől még működik. Nagyon kevés esélyét látom, hogy valaha kellene, de ettől még ha tűz van, vagy menekülni kell akkor biztosan fontos. Ha történna valami, legalább reflex szerűen van mihez nyúlni, és nem a legnagyobb stressz helyzetben kell improvizálni. Poroltóval szinte minden oltható a vízzel ellentétben, sokkal jobb mint gondolkodni, hogy hol a vödör, feltölteni stb,stb.
#2 A FI relé csak nagyon minimáis esetben vét meg az elektromos tűztől. Nem erre való, a tipikus hibák ellen, ami a leggyakoribb ok, azok ellen pont semmit nem ér. A fi relé téged véd, ha bekerülnél a fázis és a földelés közé, ha viszont a fázis és a nulla között van hiba arra nem old le. Van egy AFDD nevű eszköz, ami tényleg erre való és például a rossz kötésből eredő hibákat kivédi, de az sem mindenható és Magyarországon lakosságiba nem nagyon láttam ilyet sehol.
Amilyen állapotban a panel lakások elektromos hálózata van, én inkább pont ott aggódnék. Nálam is hagyott az előző tulaj néhány olyan rejtett hibát ami eléggé veszélyes.
Ha már a szomszéd veszi észre, hogy ég a lakásod akkor már mindegy, ott már tényleg csak a biztosító segíthet, mert sokminden nem fog maradni, ezért is érdemes minden évben újra elolvasni a szerződést, mert az 5 éve megkötött biztosítás összegéből már nem kapsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!