Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a családot a...

Hogyan vegyem rá a családot a sporolásra?

Figyelt kérdés
Öten lakunk 120m² kertes társasházban budapest határában, az öntözést kikapcsoltuk azon már spórolunk valamennyit, feleslegesen nem égetjük a lámpákat és csak egy autónk van igyekszünk közösségi közlekedéssel utazni. De itt véget is ért a sporolás amit a családtól ki tudtam csikarni. Sajnos egész nyáron járatták a klímát hiába veszekedtem miatta, kettem továbbra is dohányoznak es minden nap megisznak egy üveg nem túl olcsó bort. Gyanítom télen is nem teszik a termosztátot majd 25 fok alá én hiába lejjebb tekerem nekem állnak veszekszenek es visszateszik. Hetente elmennek étterembe ami egy tök értelmetlen kiadás. Bevásárláskor a drágább termeketet veszik az olcsóbbak helyett. Ipari mennyiségben locsolják q tisztító szereket és a márkás kozmetikumokat.És még sorolhatnám a sok apróságot ami miatt folyik el a penz tőlünk. Nem panaszkodom mert nem keresünk rosszul a havi bevételünk igy irom mert közös a kassza, ebben már régebben megegyeztünk ez jol is van igy nem ez a lényeg, tehát bejön kb masfel milla, de ez el is megy, es nincs semmi megtakarításunk csak azért mert a családban az 5ből 3 személy nem hajlandó spórolni kicsit. Hogyan hassak rájuk?

2022. szept. 7. 19:18
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Ez jó kérdés nem ezt szoktam meg
2022. szept. 9. 10:17
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Már meg ne haragudj, de te egy balek vagy, akit lehúz a családja.
2022. szept. 10. 09:00
 33/36 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van
2022. szept. 10. 15:43
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Változtatsz rajta?
2022. szept. 11. 10:20
 35/36 A kérdező kommentje:
igyekszem, bár lassú és fájdalmas lesz, mert ez náluk életszinvonalcsökkenéssel és eladósodással fenyeget. Sajnos belegondolva az elmúlt éveket figyelembevéve gyors számolgatással minimum kb 5 millió ft-om bánta.
2022. szept. 11. 16:20
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha 4-en nem fognak tudni “eltengődni” több mint 1,1 M-ból, - mert ugye 100-at beleadsz a közösbe, rezsi meg ez-az címén - akkor ott nagyon komoly bajok vannak agyilag és nevelésileg.

Mindenképpen válj le, mert amilyen idők elé nézünk, magukkal rántanak!

Első lépés lesz, hogy a 6x-os rezsi miatt elárverezik a házat és pisloghatnak.

2022. szept. 11. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!