Hogyan vegyem rá a családot a sporolásra?
Figyelt kérdés
Öten lakunk 120m² kertes társasházban budapest határában, az öntözést kikapcsoltuk azon már spórolunk valamennyit, feleslegesen nem égetjük a lámpákat és csak egy autónk van igyekszünk közösségi közlekedéssel utazni. De itt véget is ért a sporolás amit a családtól ki tudtam csikarni. Sajnos egész nyáron járatták a klímát hiába veszekedtem miatta, kettem továbbra is dohányoznak es minden nap megisznak egy üveg nem túl olcsó bort. Gyanítom télen is nem teszik a termosztátot majd 25 fok alá én hiába lejjebb tekerem nekem állnak veszekszenek es visszateszik. Hetente elmennek étterembe ami egy tök értelmetlen kiadás. Bevásárláskor a drágább termeketet veszik az olcsóbbak helyett. Ipari mennyiségben locsolják q tisztító szereket és a márkás kozmetikumokat.És még sorolhatnám a sok apróságot ami miatt folyik el a penz tőlünk. Nem panaszkodom mert nem keresünk rosszul a havi bevételünk igy irom mert közös a kassza, ebben már régebben megegyeztünk ez jol is van igy nem ez a lényeg, tehát bejön kb masfel milla, de ez el is megy, es nincs semmi megtakarításunk csak azért mert a családban az 5ből 3 személy nem hajlandó spórolni kicsit. Hogyan hassak rájuk?2022. szept. 7. 19:18
1/36 anonim válasza:
Beszüntetitek a közös kasszát, mindenki minden közös dologba 1/5-el száll be, a többivel azt csinál amit akar.
2/36 A kérdező kommentje:
5bol 3 kereső van, 2 még tanul
2022. szept. 7. 19:30
3/36 anonim válasza:
1-es vagyok és még kiegészíteném annyival, hogy mindenki betesz a szükségletein túl a közös “takarékba” havi 40-50-et, az havi 200-250ezer, mert a házon, autón, meg a fene tudja min lehetnek kiadások, ami mindenkit érint.
4/36 anonim válasza:
Akkor a 3 kereső a 2 nemkereső valamelyik szülője, nyilván az ő részüket nekik kell átvállalni.
De egyszerűbb lenne leírnod, hogy ki kicsoda, ki pazarol, ki mennyivel száll be a közösbe!
Könnyebb lenne válaszolni.
5/36 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, fejtsd ki egy kicsit bővebben! Hogy van ez nálatok? Van egy doboz, amibe 3 ember beteszi az 1,5 milliót és onnan hordja mindenki mint egy bőségszaruból ami éppen eszébe jut?
6/36 A kérdező kommentje:
2 szülő es az egyik egyetemista gyerek a pazarloak, a ket szulő a bevetelek 2/3át keresi az egyetemista semmit. En(dolgozom) es a tesóm(kozepsulis) nem pazarlunk, en a maradék 1/3 bevetelt keresem. Roviden ennyi
2022. szept. 7. 19:49
7/36 anonim válasza:
Ti valami bohém kommunában éltek, vagy mi a fene?
8/36 A kérdező kommentje:
Igen, nagyjábol. mindenkinek hozzáférése van a közös számlához amire a bevetelek jonnek, egy resze számlára eg része kp.
2022. szept. 7. 19:52
9/36 A kérdező kommentje:
Miért élnénk bohém kommunában? :D
2022. szept. 7. 19:53
10/36 anonim válasza:
Tehát te vagy a harmadik “gyerek”.
Egyszerű a képlet, felnőtt vagy, nem adsz a közösbe, hanem elkezdesz az 500 ezredből 200-250 ezret félretenni és idővel saját lábadra állsz. Ezt már régen el kellett volna kezdened!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!