Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a családot a...

Hogyan vegyem rá a családot a sporolásra?

Figyelt kérdés
Öten lakunk 120m² kertes társasházban budapest határában, az öntözést kikapcsoltuk azon már spórolunk valamennyit, feleslegesen nem égetjük a lámpákat és csak egy autónk van igyekszünk közösségi közlekedéssel utazni. De itt véget is ért a sporolás amit a családtól ki tudtam csikarni. Sajnos egész nyáron járatták a klímát hiába veszekedtem miatta, kettem továbbra is dohányoznak es minden nap megisznak egy üveg nem túl olcsó bort. Gyanítom télen is nem teszik a termosztátot majd 25 fok alá én hiába lejjebb tekerem nekem állnak veszekszenek es visszateszik. Hetente elmennek étterembe ami egy tök értelmetlen kiadás. Bevásárláskor a drágább termeketet veszik az olcsóbbak helyett. Ipari mennyiségben locsolják q tisztító szereket és a márkás kozmetikumokat.És még sorolhatnám a sok apróságot ami miatt folyik el a penz tőlünk. Nem panaszkodom mert nem keresünk rosszul a havi bevételünk igy irom mert közös a kassza, ebben már régebben megegyeztünk ez jol is van igy nem ez a lényeg, tehát bejön kb masfel milla, de ez el is megy, es nincs semmi megtakarításunk csak azért mert a családban az 5ből 3 személy nem hajlandó spórolni kicsit. Hogyan hassak rájuk?

2022. szept. 7. 19:18
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
De nem akarok, én nagyon szeretek itthon elni itt mindenem megvan, eszembe sincs alberletbe költözni vagy hasonló, csak szeretném ha a családom szemlélete változna, és kepeznenk közösen egy kis megtakarítást.
2022. szept. 7. 19:59
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

A CSALÀDOT nem tudod megváltoztatni, ezze ne is számíts.

VAGY elfogadod, hogy továbbra is megy a pazarlás, VAGY különköltözöl és spórolósan ész.

2022. szept. 7. 20:05
 13/36 A kérdező kommentje:
Nem hiszem
2022. szept. 7. 20:43
 14/36 anonim ***** válasza:
90%

Lesz itt majd rossz világ, akkor megtanulnak takarékoskodni. 25 fok elképzelhetetlen számomra, nekem 20 fok körül tudok aludni, nyáron szenvedtem várom a telet :D.

Amúgy te kevesebbet adsz bele, akkor előbb utóbb feltűnik nekik is, hogy gyorsabban fogy a pénzük?

2022. szept. 7. 20:46
 15/36 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Te mennyit keresel kérdező?
2022. szept. 7. 20:57
 16/36 A kérdező kommentje:
Én olyan átlag 400 450 ezret
2022. szept. 7. 21:11
 17/36 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Es nincs tartalékod?
2022. szept. 7. 21:15
 18/36 A kérdező kommentje:
Lekötetlen nincs, meg fél milla se. Lekötött van sok, de az nem számít mert 10+ ev mulva ferek hozzá es havonta fizetek be néhány 10 ezret
2022. szept. 7. 21:19
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom miért kell hatni bárkire is a családban? A hátad mögött utálni fognak, haragudnak rád, és méginkább pocsékolnak.

Hagyni kell mindent, ahogy nekik jó, aztán a decemberi számláknál lehet ajvékolni. Amíg mindenre futja, addig kár veszekedni. Értelmetlen, az idegeidet is kikezdi, ráadásul összeférhetetlennek fogak tartani. Egy életünk van, azt éljük lazán. Tedd te is.

2022. szept. 7. 21:19
 20/36 A kérdező kommentje:
Én már hónapok óta ezen szorongok, de ezzel nem vagyok az országban egyedül, ráadásuli van ha bármelyikünk elveszíti az állását, arra az esetre is erdemes készülni senki nem tudja mit hoz a holnap. De mintha a falnak beszélnék. Elköltözni meg azért nem akarok mert a spórolás egyik alapelve hogy egy haztartas tobb kereső. Raadasul a lakas meretei miatt is kar volna elköltözni ugyanis a szobam igyis ugyis fűtve lenne.
2022. szept. 7. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!