Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a felső szomszédo...

Mit tehetnék a felső szomszédok ellen?

Figyelt kérdés

Többszöri kérés és levél után minden áldott reggel úgy trappol,hogy az elviselhetetlen. Ráadásul egy hatalmas vizsla futkoz a LAKÁSBAN.

Kiírtunk már a hírdetőfalra,megkértük őket,a férj állandóan szabadkozott,hogy fel lesz szőnyegezve a padló,de semmi .........

Mivel tudnám én is őket idegesíteni?Hangos Tv +ezek lehallatszanak és akkor hozzám jönnek.Ezt a családot lehetetlen elviselni ...

2010. szept. 25. 09:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

Leírom a helyes választ:

Ha a hangos szomszéddal nem lehet zöld ágra vergődni, akkor birtokvédelmi eljárást lehet kezdeményezni az önkormányzati jegyzőnél. Ennek ára kb. 3000 forint.

Ha építészeti probléma van (a kopogó zajok a fő zavaró forrás), akkor kötelezhetik a felső, oldalsó, alsó szomszédot, hogy szereltessen fel megfelelő hangszigetelést.

Ha a zaj oka valamilyen antiszociális viselkedés, akkor lehet, hogy a rendőrségre kerül a dolog.

Szerintem, mindenképp lépni kell, nem szabad, hogy a helyzet elfajuljon.

Ne csak csodálkozzunk, hogy pl. Németországban vagy Svájcban milyen szigorúan veszik ezeket a dolgokat - és szimpatizáljunk emiatt is az ottani viszonyokkal - hanem teremtsük meg itthon Németországot vagy Svájcot, sőt, annál még jobbat is. Passzivitással, butasággal persze ez nem fog menni.

2014. jan. 25. 14:01
 12/17 senior24 válasza:
83%

Mindenképpen jogilag érdemes fellépni az ilyen kis p'tkányok ellen.Én sosem támogattam azt az ötletet h "na akkor majd én is idegesítem vmivel,hátha kapcsol".A helyzet az h egy ismerősöm is sajnos ilyen cipőben volt.1,5 évig türte h felette a nyugdíjas házaspár építkezett minden nap!,lakásberendezés,fúrás,faragás,kopácsolás,dörömbölés,székhúzogatás,dobálás,ordítozás stb stb stb,egyszóval mint egy állatkertben,nem a szokásos,nyugodt csendes nyugdíjas házaspárral volt dolga,hanem azon kevesekkel akik még 80 éves korukra is építkeznek és "eladják a házat" minden nap hajnaltól hajnalig!!Nem vicc!Nincs pihenő!

Ezért aztán elkezdett hangoskodni és ezt csinálta is egy ideig amig a felette lévő házaspár kihívta rá a rendőrt mert szerintük túl hangos!(természetesen még nekik állt feljebb)A következő alkalommal ugyanez a házaspár feljelentette a rendőrségen az illetőt,mert az ajtaját bevágta a szél mikor le akarta vinni a szemetet,(mivel a lépcsőházban mindig nyitva volt az ablak télen nyáron és a felszolitás ellenére sem foglalkozott vele senki)mondván h megkeseríti az ott lakók életét a hangoskodásával.Összegyűjtöttek pár aláírást mivel ismerték egymást a lakók ezer éve,és még neki kellett elköltöznie.Nem akart további herce hurcát a dologbol,igy hát elege lett és elköltözött.

Meg ha belegondolunk...Lehet h mi türelmesek vagyunk az ilyen kis görényekkel,de fordítva lehet h ők nem lesznek azok velünk és ők nem fognak velünk sz'rozni,nem ugy mint mi.Ugyhogy én inkább kökeményen jogi uton intézném el ha lehet.

2015. febr. 1. 19:03
 13/17 anonim válasza:
22%
Nem tudom, én ilyen ügyben teljesen más véleményen vagyok, úgyhogy meglepődtem a válaszokon. Szerintem te reagálod túl a helyzetet, ha van kutyájuk mégis mit csináljanak? Altassák el, mert neked az hangos? A trappolást nem hiszem, hogy direkt csinálja neki se kényelmes verni a talpát a földhöz, szerintem normálisan járkál reggel a saját lakásában, amihez megvan a joga, sajnos ez a panelek sajátja, hogy hallatszik. És ez az összes gondod? Legalább lenne valami, hogy éjjel 3kor ordíttatja a zenét, vagy hasonló... Szerintem elképesztő az intolerancia az emberekben, ha beköltözöl egy társasházba el kell fogadnod, hogy nem lesz teljesen csöndes az életed, kompromisszumokat kell kötni, elfogadni a másik helyzetét, mást nem tudsz csinálni. Az ilyen "ellen" dologgal szemben meg teljesen értetlenül állok. Egyrészt, mi neked abból a hasznod, hogy visszaszívatod őket, főleg ebbe a szituációba, ráadásul te is mondtad, hogy semmi haszna nem volt eddig se? Akkor meg, miért élvezet az, ha te szívsz, amit lehet nem is direkt okoznak, csak a puszta létezésükkel, akkor szívjanak ők is? Ez ilyen elképesztő dedós logika. Másrészt most komolyan te a szabadidődbe arra akarod fecsérelni az időd, energiád, gondolataid, hogy azon morfondírozz, h hogy tudnál valakinek kárt okozni, hogy tudnád őt szándékosan idegesíteni és ezt élvezed? Nem tudom, ez a kérdés után szerintem egyedül veled van probléma, nem hiszem el, h ez a két legnagyobb érv, h egy szerencsétlen kutya rohangál meg ők sétálgatnak és az áthallatszik...
2017. ápr. 28. 14:24
 14/17 Kockasajt123 válasza:
91%

Ez a hülye magayar mentalitás, - akit nem zavar senki az nem tudja,-hogy egyeseknek mindent szabad, a másik meg viselje el.

Igenis, lehet csendben élni, vagyis legalább emberbaráti módon.

Münchenben, hallani sem lehetett a szomszédokat a tömbházban. pedig voltak kutyák is. Nekik más a mentalitásuk, "ne zavarjuk a szomszédokat". Nem is zavarják.

A családi háznál nem a szülő döntötte el, hogy focizhat-e a gyerek az utcán naphoasszat, hanem a szomszédot meg kellett kérdezni, nem fogja-e zavarni.

Svájcban 1-2 bejelentés, aztán felmondják a szerződést a házkezelőségen. Ennyi.

A magyar bunkónak naphosszat ugat a kutyája, mert a kutya szerinte azért van hogy ugasson, bebaszva randalíroznak, üvöltöznek, a széklábakra nem ragasznak filcet, az alattuk lévő megőrül a nyikorgástól, hangosan tv-znek, vagy hangosan zenét hallgatnak, a szomszéd 3 műszakba jár dolgozni, de leszarják, mert nekik joguk van élni, és a saját lakásukban azt csinálnak amit akarnak.

Úgyhogy a magyar bunkó, - tisztelet a kivételnek,- elmehet a ...... ba.

Magyarország fejlődik!! Gratulálok!!

2018. jan. 15. 08:38
 15/17 Kockasajt123 válasza:

Akit zavar a szomszéd, vegyen tízezerért egy diktafont, vegye fel a zajt, és tegye cd-re, aztán ballagjon el feljelentést tenni.

Nem kell kínlódni senkivel, a bunkó nem tanul.

2018. jan. 15. 08:42
 16/17 Kockasajt123 válasza:

Mit okoz a stressz rövid és hosszútávon?

[link]

2018. jan. 15. 16:25
 17/17 anonim válasza:
rinya gépek... még a fúrást is egy fülhalgatóval megoldom...
2020. dec. 29. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!