Mit tehetnék a felső szomszédok ellen?
Többszöri kérés és levél után minden áldott reggel úgy trappol,hogy az elviselhetetlen. Ráadásul egy hatalmas vizsla futkoz a LAKÁSBAN.
Kiírtunk már a hírdetőfalra,megkértük őket,a férj állandóan szabadkozott,hogy fel lesz szőnyegezve a padló,de semmi .........
Mivel tudnám én is őket idegesíteni?Hangos Tv +ezek lehallatszanak és akkor hozzám jönnek.Ezt a családot lehetetlen elviselni ...
Leírom a helyes választ:
Ha a hangos szomszéddal nem lehet zöld ágra vergődni, akkor birtokvédelmi eljárást lehet kezdeményezni az önkormányzati jegyzőnél. Ennek ára kb. 3000 forint.
Ha építészeti probléma van (a kopogó zajok a fő zavaró forrás), akkor kötelezhetik a felső, oldalsó, alsó szomszédot, hogy szereltessen fel megfelelő hangszigetelést.
Ha a zaj oka valamilyen antiszociális viselkedés, akkor lehet, hogy a rendőrségre kerül a dolog.
Szerintem, mindenképp lépni kell, nem szabad, hogy a helyzet elfajuljon.
Ne csak csodálkozzunk, hogy pl. Németországban vagy Svájcban milyen szigorúan veszik ezeket a dolgokat - és szimpatizáljunk emiatt is az ottani viszonyokkal - hanem teremtsük meg itthon Németországot vagy Svájcot, sőt, annál még jobbat is. Passzivitással, butasággal persze ez nem fog menni.
Mindenképpen jogilag érdemes fellépni az ilyen kis p'tkányok ellen.Én sosem támogattam azt az ötletet h "na akkor majd én is idegesítem vmivel,hátha kapcsol".A helyzet az h egy ismerősöm is sajnos ilyen cipőben volt.1,5 évig türte h felette a nyugdíjas házaspár építkezett minden nap!,lakásberendezés,fúrás,faragás,kopácsolás,dörömbölés,székhúzogatás,dobálás,ordítozás stb stb stb,egyszóval mint egy állatkertben,nem a szokásos,nyugodt csendes nyugdíjas házaspárral volt dolga,hanem azon kevesekkel akik még 80 éves korukra is építkeznek és "eladják a házat" minden nap hajnaltól hajnalig!!Nem vicc!Nincs pihenő!
Ezért aztán elkezdett hangoskodni és ezt csinálta is egy ideig amig a felette lévő házaspár kihívta rá a rendőrt mert szerintük túl hangos!(természetesen még nekik állt feljebb)A következő alkalommal ugyanez a házaspár feljelentette a rendőrségen az illetőt,mert az ajtaját bevágta a szél mikor le akarta vinni a szemetet,(mivel a lépcsőházban mindig nyitva volt az ablak télen nyáron és a felszolitás ellenére sem foglalkozott vele senki)mondván h megkeseríti az ott lakók életét a hangoskodásával.Összegyűjtöttek pár aláírást mivel ismerték egymást a lakók ezer éve,és még neki kellett elköltöznie.Nem akart további herce hurcát a dologbol,igy hát elege lett és elköltözött.
Meg ha belegondolunk...Lehet h mi türelmesek vagyunk az ilyen kis görényekkel,de fordítva lehet h ők nem lesznek azok velünk és ők nem fognak velünk sz'rozni,nem ugy mint mi.Ugyhogy én inkább kökeményen jogi uton intézném el ha lehet.
Ez a hülye magayar mentalitás, - akit nem zavar senki az nem tudja,-hogy egyeseknek mindent szabad, a másik meg viselje el.
Igenis, lehet csendben élni, vagyis legalább emberbaráti módon.
Münchenben, hallani sem lehetett a szomszédokat a tömbházban. pedig voltak kutyák is. Nekik más a mentalitásuk, "ne zavarjuk a szomszédokat". Nem is zavarják.
A családi háznál nem a szülő döntötte el, hogy focizhat-e a gyerek az utcán naphoasszat, hanem a szomszédot meg kellett kérdezni, nem fogja-e zavarni.
Svájcban 1-2 bejelentés, aztán felmondják a szerződést a házkezelőségen. Ennyi.
A magyar bunkónak naphosszat ugat a kutyája, mert a kutya szerinte azért van hogy ugasson, bebaszva randalíroznak, üvöltöznek, a széklábakra nem ragasznak filcet, az alattuk lévő megőrül a nyikorgástól, hangosan tv-znek, vagy hangosan zenét hallgatnak, a szomszéd 3 műszakba jár dolgozni, de leszarják, mert nekik joguk van élni, és a saját lakásukban azt csinálnak amit akarnak.
Úgyhogy a magyar bunkó, - tisztelet a kivételnek,- elmehet a ...... ba.
Magyarország fejlődik!! Gratulálok!!
Akit zavar a szomszéd, vegyen tízezerért egy diktafont, vegye fel a zajt, és tegye cd-re, aztán ballagjon el feljelentést tenni.
Nem kell kínlódni senkivel, a bunkó nem tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!