Mit lehet tenni zajos szomszédok ellen?
Egy sok lakásból álló, körfolyosós házban lakom, ahol van egy kisebbségi család, akik iszonyat hangosak, szó szerint zeng tőlük az egész ház. Ráadásul a körfolyosó miatt eleve jobb az akusztika sajnos. Elég agresszívek is, szerintem senki nem mer szólni nekik, hogy ne üvöltözzenek.
Mit lehetne tenni ellenük jogilag?
Köszönöm a válaszokat.
Semmit sajnos, hacsak nem éjszaka csinálják. Akkor rendőrséget kell hívni, bár csodát attól sem várnék...
Csak annyit tehetsz, hogy elköltözöl.
Sima magán tulajdon sérelmére elkövetett birtokháborítás. Nincs már napszakhoz kötve. És nem mellékesen: nem kell a bitokháborítónak a sértett birtokán belül tartózkodni!
A magán tulajdonodat nem tudod annak rendeltetésének megfelelően használni.
Az, hogy zajong, kiabálás, egyszerűen kifüstöl, ez kertes házaknál fordul elő, zajos gépeket használ pl. akusztikus eszközök és ez téged zavar a nyugalmadban akkor lehet ellene panaszt tenni.
A polgármesteri hivatal nem fog kijönni mert.... Pedig illetékes.
Azt azért mindjárt hozzáteszem, hogy ezeket az említett tevékenységeket is meg lehet oldani normális keretek között. Szerencsére, vagy sajnos kinek, hogy tetszik szabályozni kellett, kell.
Az, hogy b...ni fognak az "illedelmes, jogukkal élő lakók" az biztos!! Erre azért próbálj rákészülni.
Én megtettem azt, hogy a szomszédom éjszaka dudált mert megjött. Csengőjük volt! Én ezek után hajnalban becsöngettem hozzá, hogy elmentem dolgozni. Nem tudom, hogy neki ez miért nem tetszett???? Pár nap alatt lerendeztük a dolgot a polgármesteriben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!